Поліція зупинила розслідування замаху на активіста Олега Михайлика, в якого стріляли рік тому в центрі Одеси.

Про це Слідству.Інфо повідомив сам активіст. 

«Близько тижня тому я отримав листа від поліції, що слідство зупинене. Причиною назвали відсутність основного речового доказу — кулі, яку мені видалили під час операції. У Генпрокуратури досі її немає. Мені не відомо, чи вчиняли вони якісь дії для того, щоб її витребувати», — сказав він. 

Також Михайлик розповів, що разом зі своїм адвокатом вони готують скаргу на це рішення.

Олег Михайлик відомий боротьбою проти незаконних забудов на морському узбережжі та критикою діяльності міського голови Одеси Геннадія Труханова. Напад на громадського діяча стався 22 вересня минулого року. Йому прострелили груди в ста метрах від будівлі обласної поліції. Куля пробила руку, роздробила ребро й порвала артерію. Олег Михайлик переніс клінічну смерть, утім, попри важкі травми, вижив. Слідство.Інфо тоді працювало на місці й детально відтворило події у вечір нападу на активіста.

Слідство.Інфо з власних джерел отримало інформацію про те, де був стрілок у момент замаху на Михайлика. Редакція проаналізувала документ і зіставила місце перебування нападника з місцями розташування офіційних підозрюваних у той вечір. Журналісти знайшли документи, які піддають сумніву версію офіційного слідства.

У січні німецькі лікарі провели операцію й видалили кулю з легені Олега Михайлика, яка залишалася в його тілі близько чотирьох місяців після замаху. Куля мала стати важливим речовим доказом. Утім, результатів її експертизи досі немає.

Для забезпечення якісного розслідування провадження передали до Києва, однак у червні 2019 року справу повернули одеській поліції. Також у червні Київський райсуд Одеси відпустив усіх підозрюваних у нападі на активіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Замах на Михайлика: стало відомо звідки стріляли