Керівниця апарату Дарницького райсуду Києва Вікторія Реверук, до кабінету якої нещодавно прийшло з обшуками СБУ, торік отримувала премії, які значно перевищували її зарплату.

За 2018 рік Вікторія Реверук заробила 813 тисяч гривень. Це значно більше, ніж отримують інші керівники апаратів судів у Києві. Наприклад, керівниця апарату Печерського райсуду Києва отримала 614 тисяч гривень, а Дніпровського — менш ніж 400 тисяч.

Усі керівники апаратів місцевих судів мають фіксований посадовий оклад. Як повідомили Слідству.Інфо в управлінні Державної судової адміністрації (ДСА) в Києві, минулого року оклад був 10 тисяч гривень. 

Вікторія Реверук, за словами керівника ДСА Олександра Сімановського, отримувала доплати — відповідно до рангу та за вислугу років. 

Вікторія Реверук, за словами керівника ДСА, отримувала доплати — відповідно до рангу та за вислугу років. На фото — керівниця апарату Дарницького райсуду Києва Вікторія Реверук

У січні 2019-го попереднього керівника апарату суду Олексія Медвєдєва визнали винуватим у підробці судових рішень. На фото в центрі — Олексій Медвєдєв, ліворуч — нинішня керівниця апарату Дарницького райсуду Києва Вікторія Реверук

Слідство.Інфо отримало з власних джерел накази про премії для працівників Дарницького райсуду Києва. Так, у грудні 2018 року Вікторія Реверук отримала премію в розмірі 590%, а в інші місяці — білизько по 400% від окладу. Таким чином, за пів року керівниця апарату суду отримала преміями ще майже 30 своїх окладів, тобто близько 300 тисяч гривень.

У ДСА повідомили Слідству.Інфо, що такий розмір премій є «достатньо звичний». 

«До 2019 року розмір премії для того чи іншого працівника суду обмежується лише фондом преміювання», — сказав Олександр Сімановський.

За його словами, ДСА лише підтверджує або не підтверджує розміри премій, які їм подає керівництво суду. А такі виплати Вікторії Реверук отримувала нібито через значне навантаження.

«Майже рік вона працювала за двох — була заступницею керівника апарату суду і водночас працювала за керівника апарату, який був на лікарняному», — розповів Сімановський Слідству.Інфо.

Журналісти намагалися зв’язатися з виконувачкою обов’язків голови суду Тетяною Щасною, адже саме вона писала накази з преміями для Реверук. Однак жінка не знайшла часу нам відповісти.

Як писало Слідство.Інфо, 15 липня працівники СБУ провели обшуки в кабінеті керівниці апарату Дарницького райсуду Києва Вікторії Реверук. Підставою для обшуку стали підроблені судові рішення. У січні 2019-го попереднього керівника апарату суду Олексія Медвєдєва визнали винуватим у підробці судових рішень. Він визнав свою вину й заплатив 17 тисяч гривень штрафу.