Під час прямого ефіру у центрі Києва на журналіста “Громадського” Богдана Кутєпова напали працівники поліції. Правоохоронці залишили синці на голові чоловіка та зламали техніку.

Про це “Слідству.Інфо” розповів сам журналіст.

Він разом із колегою знімав протест підприємців під будівлею Кабінету Міністрів зі схилів Маріїнського парку. Як можна побачити на відео з прямого включення, до медійників підійшли декілька правоохоронців.

“Вони (поліцейські, РЕД.) сказали, щоб не стояли на схилі, там на відео видно. Ми знімали з верхньої точки. Завжди там можна стояти, це публічне місце, територія парку, там нема нічого”, розповів “Слідству.Інфо” Богдан Кутєпов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ У Авакова взялися за роботу журналістів “Слідства.Інфо”

Зазначимо, що на відео видно також інших людей, які стояли поряд із журналістами “Громадського”.

“Потім вони сказали, що це зелені насадження. Я знаю, що можна виписати адміністративний штраф за паркування автомобілем на зелених насадженнях, а стосовно того, що не можна людині ступити навіть на газон, цього я не знаю. Якщо навіть і є таке, то це адміністративне правопорушення, яке фіксується, а не застосовується груба фізична сила”, додав Кутєпов.

Зі слів журналіста, його з колегою “виштовхали” з місця, де вони стояли, та наказали вимкнути відеозапис. Самі ж правоохоронці не представились. До журналіста застосували силу та пошкодили обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ “Слідство.Інфо” застерігає депутата Дубінського від тиску на агенцію

“Я попередив, що це пряма трансляція, вони сказали: “Не знімай, бо зараз камеру розіб’ю”, і розбили. Пошкодили стабілізатор. (…) Мене поклали на землю. Видно, що він (поліцейський, РЕД.) навмисно зламав стабілізатор. Він вихопив його і ламав руками. Він це зробив навмисно, а не просто випадково в процесі затримання”, розповів журналіст.

Кутєпов також додав, що вже написав заяву до відповідних органів. Також чоловік звернувся до медиків, щоб ті зафіксували синці на голові.

“Слідство.Інфо” звернулося також за коментарем до поліції. У відомстві нам відповіли, що обставини події наразі з’ясовують.

Нагадаємо, нещодавно суд в Донецькій області відпустив під домашній арешт трьох працівників Нацполіції, підозрюваних у катуванні. Відповідно до тверджень потерпілого, вони знущалися над ним, щоб той зізнався у злочині жорстоко били руками, ногами та гумовим кийком, душили пакетом і залякували електрошокером.