Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду змінила розмір застави для підозрюваного у вимаганні 80 тисяч доларів експрацівника Служби безпеки України Сергія Глівінського — з 340,5 тисяч до 1,5 мільйона гривень.

Про це з зали суду повідомляє журналістка «Слідства.Інфо».

Таким чином суд збільшив розмір застави у понад чотири рази.

Під час засідання адвокат Сергія Глівінського Станіслав Калітенко зазначав, що немає належних доказів вини його підзахисного. Зокрема, свідчення потерпілого американця, у якого Глівінський нібито отримував гроші, є «сумнівними» — мовляв, той неодноразово змінював їх. Також, як стверджує адвокат, ексслідчий не міг обіцяти про зміну запобіжного заходу і вирок без ув’язнення, оскільки такі рішення не входили до його повноважень.

Під час засідання суддя виступав також і сам Сергій Глівінський. Він підтвердив, що справді шість разів конвоював підозрюваного Девіда Джозефа Аулта, однак кожного разу вони проводили слідчі дії. Втім, експраціаник СБУ не зміг пояснити, чому в час, коли Аулт був у нього в кабінеті, кошти з рахунків іноземця перераховувались знайомим ексслужбовця.

Як розповідало «Слідство.Інфо», колишній слідчий одеського управління Служби безпеки України Сергій Глівінський, ймовірно, вимагав 80 тисяч доларів у підозрюваного у справі про контрабанду наркотиків, яку сам розслідував.

Кошти Глівінський міг вимагати у громадянина Сполучених Штатів Америки Девіда Джозефа Аулта в обмін на вихід із слідчого ізолятора, скасування арешту на банківських рахунках і ухвалення вироку без ув’язнення.

Більше інформації про цю історію — у відео