Соснівський райсуд Черкас відправив у СІЗО депутата Черкаської міської ради Олександра Замирайла, який за сумісництвом є помічником нардепа Василя Німченка. За інформацією СБУ, Замирайло планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині. Про це повідомляє місцеве медіа «18000».

Напередодні СБУ затримала Замирайла та опублікувала його розмови з дружиною. 

Під час цих розмов Замирайло стверджував, що розв’язана РФ війна в Україні — це «внутрішній громадянський конфлікт», заперечував завдання Росією авіаударів по мирних містах, заперечував жорстокі злочини російських військових і поширював фейки про нібито причетність до них ЗСУ, обурювався через обмін українських військовополонених, зокрема, військових «Азова».

Під час судового засідання 3 серпня прокурор зазначив, що Замирайло з дружиною «піднімали тост за здоров’я Путіна» та успіхи російської армії.

У відповідь на обвинувачення Замирайло зазначив, що не підтримував дії Росії, а про розмови з дружиною не пам’ятає. 

«Я публічно ніде не підтримував Росію та російську агресію. Те, що мені вчора вручили підозру, це було суто між мною і моєю дружиною. У сім’ї розмовляють на різні теми, це сім’я. Я не пам’ятаю, якщо чесно, усі розмови. …Те, що я там прочитав [у підозрі — ред.] може там щось і було, але я конкретно це не пам’ятаю. Розмови в сім’ї бувають на різні теми»,сказав Замирайло під час обрання запобіжного заходу на слуханні Соснівського районного суду Черкас.

Суд обрав Олександру Замирайлу запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 208 тисяч гривень. 

Досліджуючи депутата, «Слідство.Інфо» виявило: у лютому минулого року на засіданні сесії Черкаської міської ради Замирайло відмовився переходити на українську і його синхронно перекладав секретар міської ради Юрій Тренкін.

Замирайло очолював фракцію «ОПЗЖ» у Черкаській міській раді до заборони цієї партії