Народна депутатка від “Слуги народу” Лада Булах заявляє про погрози її життю та дітям.

Про це вона повідомила в коментарі “Слідству.Інфо” незабаром після того, як стався вибух біля офісу громадської організації, у якій вона є членкинею.

“Всі вихідні у Facebook лунають погрози моєму життю, моїм дітям. Сьогодні цей терористичний акт (вибух біля офісу громадської організації — РЕД.), розповіла Лада Булах, Я в політиці новачок, і це для мене нова страшна історія. Я не знаю, чи можу відчувати себе в безпеці”.   

Зазначимо, що сьогодні в Києві невідомі підклали вибухівку під офісом громадської організації “100 відсотків Життя”, якою донедавна керувала народна депутатка. Про це стало відомо з публікації на сторінці Facebook громадської організації.

Громадське об’єднання “100% Життя” є однією з найбільших пацієнтських організацій України. Вони допомагають людям, що живуть з ВІЛ, туберкульозом та гепатитом отримати доступ до якісного лікування. Також діяльність організації спрямована на допомогу цим пацієнтам у захисті їхніх прав. Вони зазначають, що надають допомогу більш ніж 190 тисячам людей щорічно.

Представники “100 відсотків Життя” пов’язують цей вибух із законопроектом депутатки №2684 про доступ підлітків до медичних послуг, який нещодавно Лада Булах подала на розгляд Верховної Ради.

Працівники організації розповіли, що вночі невідомі спробували підірвати вхідні двері до офісу та кидали каміння у вікна офісу. Під дверима невідомі лишили плакат з написом: “Пані Лада дякуємо за законопроект” (збережено авторську орфографію — РЕД.).  

 

Зі слів громадських активістів, закон передбачає, що підлітки зможуть звертатися до лікарів без супроводу батьків з 14 років, а також зможуть самі обирати лікарня. Утім, як стверджує комунікаційний директор організації Максим Рабинський, з кінця минулого тижня законопроект №2684 піддавався маніпуляціям з боку деяких блогерів та ЗМІ.  

“Приклад фейків: що діти з 14 років зможуть змінювати стать. Це є чисто маніпуляцією!”,  заявив в коментарі “Слідству.Інфо” співробітник організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Замах на Михайлика: стало відомо звідки стріляли

За словами самої ж парламентарки, невдовзі після цих публікацій їй почали надходити погрози. Лада Булах припускає, що це спроба політичного тиску. Народна депутатка також заявила, що буде звертатися до правоохоронців та просити надати їй охорону.     

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця невідомий скоїв підпал львівської журналістки видання “Радіо Свобода” Галини Терещук. Вона пов’язує це з професійною діяльністю. 

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).