Львівська журналістка “Радіо Свободи” Галина Терещук пов’язує з професійною діяльністю підпал своєї автівки. 

Про це журналістка повідомила в коментарі “Слідству.Інфо”.

Її машина зайнялася вночі проти 30 січня. Невідомий поклав пакунок на лобове скло автівки та підпалив його. Зловмисник з місця злочину втік, та його бачили сусіди журналістки. За їхніми словами, чоловік із закритим обличчям цілеспрямовано йшов саме до машини Галини. Сусідам вдалося зняти його на відео, запис уже передали правоохоронцям. 

 “Свідки бачили одну людину, яка підійшла конкретно до цієї машини. Не до машини позаду неї, не збоку, саме до цієї. Тому ні у кого зі слідчих не виникає питання, що це був не підпал”, заявила у коментарі Слідству.інфо Галина Терещук.

Версій стосовно причин підпалу в жінки немає, але вона припускає, що це може бути пов’язано з її журналістською діяльністю. За словами Терещук, вона, як і її чоловік, не мають жодних конфліктів поза роботою. Вона не відкидає, що ціллю підпалу було залякування. Журналістка планує разом з поліцією встановити причини цієї ситуації.

“Я також почну аналізувати що це, та для чого це було. Я ретельно перегляну матеріали за останні пів року чи рік, та думаю, що знайду відповідь на це питання”, додала вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: Як готували напад

Нагадаємо, у травні минулого року в центрі Черкас напали на журналіста Вадима Комарова. Його кілька разів ударили по голові, коли він ішов вулицею. Комарова в тяжкому стані госпіталізували та провели декілька операцій. Після нападу журналіст провів 46 днів у комі. Комаров писав про розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво та корупцію в Черкаській міськраді.

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).