Народному депутатові від “Опозиційної платформи — За життя” Іллі Киві 3 квітня оголосили підозру через напад на чоловіка у ресторані в центрі Києва.

Про це “Слідству.Інфо” повідомив керівник одного з департаментів Офісу Генпрокурора Олександр Панов.

“Сьогодні народному депутату Іллі Киві оголошено підозру в умисному заподіянні важкого тілесного ушкодження”, повідомив Олександр Панов.

Мова йде про бійку в одному з ресторанів у центрі Києва, яка відбулася 22 січня. Тоді нардеп Кива вдарив головою в обличчя іншого чоловіка. Як повідомляли медіа, тоді від удару постраждав ветеран війни на Донбасі Михайло Майнман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Три працівники на п’яти квадратних метрах: На що ОПЗЖ витратила 76 мільйонів донорських внесків

За словами Панова, після цього Киву неодноразово викликали в ДБР для вручення підозри зокрема, 28 лютого та 2 березня, однак той так і не з’явився. Також у прокуратурі намагалися через суд змусити Киву прийти для вручення підозри, однак судді відмовили. Тоді Киву спробували викликати для вручення підозри ще раз на 6 квітня. Однак оголосити підозру йому вдалося сьогодні, коли він прийшов у Офіс Генерального прокурора.

Та сьогодні, як розповів прокурор, Кива сам з’явився в Офіс Генерального прокурора,  де йому таки повідомили про підозру.

“Оскільки народний депутат відмовився отримати в руки будь-яке повідомлення, розписуватися у повідомленні про підозру, йому оголосили це повідомлення під відеозапис”, каже Панов.

Сам Кива в ефірі одного з телеканалів заявляв, що він приходив на прийом до генпрокурорки Ірини Венедіктової. Однак там його начебто зустрів “спецназ ДБР”, де йому “намагалися вручити підозру”.

“Сьогодні в 10:00 я, як народний депутат, прийшов до Офісу Генпрокурора, щоб дізнатися, коли Ірина Венідіктова підпише підозру Петру Порошенку і вбивці Сергію Стерненку”,  — повідомляв Кива.

Також нардеп заявляв, що він не є підозрюваним, бо відмовився підписувати документ. Однак, за словами правоохоронця, Кива сказав неправду.

“Він набуває статусу (підозрюваного, РЕД.) з моменту повідомлення йому про підозру. Якщо особа не хоче отримувати сам текст повідомлення або розписуватися в цьому повідомленні, це його право. Ніхто не порушував його процесуальні права”, сказав Панов.

Нагадаємо, наприкінці січня 2020 року з’явилося відео, як народний депутат від “Опозиційної платформи За життя” Ілля Кива вдарив головою в обличчя ветерана АТО. Згодом також стало відомо, що Кива після цього звернувся в поліцію, заявивши, що на нього напали.