Новим заступником начальника київської поліції призначили Германа Приступу, він же керуватиме управлінням кримінальної поліції столиці. Раніше Приступа очолював одне з районних управлінь поліції Києва. 

Це Слідству.Інфо підтвердив сам Приступа. Також повідомлення про його призначення опублікували на сайті ГУНП Києва. 

Герман Приступа був одним з організаторів трагічної спецоперації в селі Княжичі в ніч на 4 грудня 2016 року. Тоді київська поліція організувала  спецоперацію із затримання банди ймовірних грабіжників. Під час її проведення між різними підрозділами поліції почалася перестрілка, в результаті якої загинули двоє поліцейських розвідників, двоє співробітників поліції охорони та командир групи спецпризначенців КОРДу.

Германа Приступу, який був одним з організаторів трагічної спецоперації в селі Княжичі в ніч на 4 грудня 2016 року, призначили новим заступником начальника київської поліції, він же керуватиме управлінням кримінальної поліції столиці. Фото — Національна поліція

Керівники спецоперації допустили численні порушення та помилки. Зокрема, не повідомили про проведення спеціальних заходів поліцію Київщини й помилилися з будинком, який мали грабувати злочинці. 

За інформацією співрозмовників Слідства.Інфо, які брали участь у спецоперації, Герман Приступа особисто розробляв план операції із затримання зловмисників у Княжичах. Відповідні документи є в розпорядженні журналістів. 

За інформацією співрозмовників Слідства.Інфо, які брали участь у спецоперації, Герман Приступа особисто розробляв план операції із затримання зловмисників у Княжичах. Відповідні документи є в розпорядженні журналістів

Також Приступа приїжджав у Княжичі за день до перестрілки. Разом з тодішнім начальником карного розшуку столиці Леонідом Курятою вони вмовляли місцевого бізнесмена облаштувати в його будинку поліцейську засідку. 

Після трагедії в Княжичах керівництво Нацполіції провело службове розслідування, щоб з’ясувати, чому загинули поліцейські та хто в цьому винен. До відповідальності притягнули керівництво Київської поліції, зокрема й Германа Приступу. 

«За результатами службового розслідування мені оголосили неповну службову відповідність. Але стягнення з мене вже знято, воно діяло впродовж року», — сказав Приступа в розмові зі Слідством.Інфо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Стрілянина в Княжичах: як спецоперація перетворилася на трагедію

Нині справа щодо перестрілки в Княжичах слухається в Броварському суді Київської області. На лаві підсудних — п’ятеро співробітників поліції, обвинувачених у трагедії. Зокрема безпосередній підлеглий Германа Приступи. Та наразі жоден з них не перебуває під вартою. 

Безпосередньо керував спецоперацією начальник карного розшуку Києва Леонід Курята. Після трагедії його звільнили з поліції, а прокуратура оголосила підозру в організації вбивства поліцейських і перевищенні службових повноважень. Щоправда, торік 15 листопада Курята отримав нову посаду — став начальником поліції прифронтового Бахмута.