Під час наступу російських військ на Київ постраждали будівлі мисливської резиденції президента-втікача Віктора Януковича у селі Сухолуччя. Один з будинків згорів вщент.

Про це йдеться у відеорепортажі «Слідства.Інфо» «Спалене «угіддя Януковича» в Сухолуччі та Глібівка під росіянами: як села Київщини пережили окупацію».

30 гектарів лісових угідь у Дніпровсько-Тетерівському господарстві, поблизу села Сухолуччя, що на півночі Київської області, у 2012 році отримало товариство «Кедр», пов’язане з тодішнім президентом Віктором Януковичем. У його власності опинилися два комплекси — «Острів» та «Акація». Зараз будівлі ексрезиденції пошкоджені, а деякі — повністю спалені.

Зокрема, будівлі комплексу «Акація» знищені вщент. Саме там кількома тижнями раніше відбувався бій з російськими окупантами. На вцілілих будівлях також можна помітити сліди від куль, а поряд — гільзи на землі. 

За даними «Слідства.Інфо», під час бою загинуло щонайменше двоє українських військових. Один згорів у будинку ексрезиденції, інший — загинув поряд. Також зник охоронець комплексу Анатолій. За повідомленнями наших джерел, у чоловіка стріляли під час бою, та йому вдалося вижити. Після цього Анатолій вийшов на зв’язок, а згодом зник. Його місцезнаходження досі невідоме. 

Ексрезиденція «Сухолуччя» знаходиться у 28 кілометрах від кордону з Білоруссю. Свого часу президент-втікач Віктор Янукович облаштував там ексклюзивний мисливський клуб для своїх друзів — високопосадовців та олігархів — зокрема Андрія Клюєва, Олександра Ярославського, Леоніда Кравчука, Сергія Ківалова, Віктора Пінчука, Леоніда Кучми, Вадима Новинського.

Після втечі Віктора Януковича з України його резиденціями стали опікуватися громадські активісти. Так, «Межигір’я» та «Сухолуччя» перетворилися на парки, там проводили екскурсії. У 2021 році Агентство з розшуку та менеджменту активами передало «Сухолуччя» в управління депутату Київради Ігорю Баленку.