Президент України Володимир Зеленський нагородив міського голову Гостомеля Юрія Прилипка орденом «За мужність» посмертно.

Про це «Слідство.Інфо» дізналося від радника вбитого мера Ростислава Скуратівського. 

Орден, яким нагородили вбитого мера Гостомеля. Фото надане Ростиславом Скуратівським

Інформація про це є на сайті Президента України. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня Зеленський також нагородив міських голів Овруча, Охтирки, Ірпеня, Ізюму, Малина, Макарова, Славутича та Бучі. Всі ці міста зазнали руйнівних атак з боку ворога.

Нагадаємо, що Юрія Прилипка розстріляли російські окупанти, коли він розвозив продукти та ліки жителям гостомельського ЖК «Покровський». «Слідство.Інфо» дізналося, що тіло мера після розстрілу замінували російські військові. Після розмінування місцевий священик поховав Прилипка біля церкви у Гостомелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПІСЛЯ ВБИВСТВА РОСІЯНИ ЗАМІНУВАЛИ ТІЛО МЕРА ГОСТОМЕЛЯ

З перших днів російського вторгнення в Україну Гостомель разом із містами Ірпінь та Буча постійно перебувають під сильними обстрілами росіян, які на кілька тижнів взяли ці населені пункти біля Києва під контроль. За останніми даними, Гостомель, Ірпінь та Буча взяті в кільце військовими Збройних сил України, зараз там тривають зачистки залишків російських військових. 

За словами радника вбитого мера Ростислава Скуратівського, на сьогодні у Гостомелі залишилося близько 20% від мешканців селища, які жили там до початку війни.

«У мешканців була можливість виїхати, але вони вирішили залишитися. У останньому з організованих «зелених  коридорів» три автобуси з двадцяти були порожніми», — повідомив «Слідству.Інфо» радник мера.