Віктор Медведчук своїм депутатським зверненням зобов’язав розпочати розслідування за фактом «розпалювання релігійної ворожнечі та приниження почуттів вірян» щодо авторки парламентської газети «Голос України». Раніше вона опублікувала в ній статтю, де назвала Почаївську лавру «форпостом “русского мира”».

Про це повідомляє «Релігійно-інформаційна служба України».

Як ідеться в повідомленні, депутатське звернення до Печерського райсуду Києва подали народні депутати з «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук та Василь Німченко. На його підставі 12 жовтня суд ухвалив зобов’язати Офіс Генерального прокурора розпочати розслідування за фактом вчинення службовцями державного видання «Голос України» дій, що «спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та приниження почуттів вірян».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Церква поза політикою»: як єпископи РПЦ в Україні співпрацюють з бойовиками Донбасу та окупаційною владою Криму

Зазначимо, 1 вересня парламентська газета «Голос України» опублікувала статтю журналістки Світлани Чорної під назвою «Почаївська лавра ‒ форпост “русского мира”». Наразі на сайті «Голосу України» стаття недоступна, однак її передрук зберігся на сайті медіа «Релігійна правда».

У статті, зокрема, стверджується, що Почаївська лавра є осередком «русского мира», в якому відбувається «наполегливе вживлення у свідомість місцевого населення політико-ідеологічних конструкцій “русского мира”».

У публікації наголошується, що мова богослужінь у Почаївській лаврі є «мовою окупанта» і становить загрозу «в примітивній ціннісно-світоглядній традиції, яку з московського, чужого нам ґрунту пересаджують на ґрунт український».

Нагадаємо, як встановили журналісти «Слідства.Інфо», кожен п’ятий з єпископів Російської православної церкви (РПЦ) в Україні має житлової нерухомості на понад 300 квадратів. Це дещо більше, ніж в Українській греко-католицькій церкві (УГКЦ), де таку нерухомість, у середньому, має кожен шостий із 23-х (тобто четверо). І значно більше, ніж у Православній церкві України (ПЦУ), де з 57 єпископів нерухомістю на понад 300 квадратів володіє кожен дев’ятнадцятий (себто троє).

Фото з сайту seraphim.com.ua.