Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не вірить, що православні українці у майбутньому будуть відвідувати храми Російської православної церкви.

Про це він заявив в інтервʼю «Слідству.Інфо». 

«Я не вірю, що хтось з православних українців після такого терору, після практично геноциду українського народу, який ми бачимо зараз… Я не вірю, що хтось із православних українців у майбутньому після перемоги буде відвідувати храми Російської православної церкви», — сказав митрополит Епіфаній.

Він впевнений, що українці просто більше не будуть відвідувати ці храми: «Якщо вони і далі будуть залишатися у юрисдикції Російської православної церкви, то я переконаний, що люди не будуть відвідувати. Якщо не буде людей, то священники змушені будуть ухвалювати відповідне рішення. Але це ж залежить від наших українців. Я ж переконаний, що українці зараз вже на власному досвіді побачать, що далі так неможливо — належати до церкви держави-окупанта, належати до церкви держави-агресора, належати до тієї церкви, яка через Московського патріарха практично керується антихристом Путіним».

Нагадаємо, раніше журналісти «Слідства.Інфо» намагалися поспілкуватися із церковнослужителями Києво-Печерської лаври, яка належить до РПЦ в Україні (УПЦ Московського патріархату) про війну та російське вторгнення у нашу державу. Майже ніхто з них не погодився говорити на цю тему і, зрештою, на знімальну групу «Слідства.Інфо» напали прямо на подвір’ї Лаври.