У другому кварталі 2019 року громадяни пожертвували 11 мільйонів гривень партії Юлії Тимошенко «Батьківщина». Крім того, політсила отримала 9 мільйонів гривень з державного бюджету. 

Про це Слідство.Інфо дізналося з фінансового звіту партії. 

«Батьківщина» отримувала грошові внески від громадян з квітня по липень, під час передвиборчої кампанії. 

Зокрема, 1 мільйон 370 тисяч гривень пожертвувала Мар’яна Сідловська з Кривого Рогу, водночас, за даними Мін’юсту, людина з таким ім’ям не має ніякого бізнесу. Чоловік на ім’я Олександр Сідловський, який керує кооперативом «Уманський дім», пожертвував ще 1 мільйон 450 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Гроші партії»: «Слуга народу» витратив майже 97 мільйонів гривень на рекламу

Півтора мільйона дав партії Роман Шмалюк. Людина з таким іменем була спостерігачем на парламентських виборах від правозахисної організації «Континент».

Ще пів мільйона гривень пожертвував донецький бізнесмен Вахтанг Міміношвілі. Він володіє кількома фірмами, що займаються фінансами й лікарськими закладами. А також має адвокатське бюро та є засновником і керівником кількох громадських організацій, зокрема «Союзу грузинів України». 

Крім того, 140 тисяч гривень переказав «Батьківщині» керівник кількох громадських організацій з Кропивницького Віталій Рубльов, 147 тисяч гривень — 22-річний студент з Ужгорода Іван Анфьоров, і 3 тисячі гривень — депутат Вишгородської райради та повний тезка письменника Сергія Жадана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Гроші партії»: «Опозиційна платформа — За життя» витратила на кампанію 38 млн грн