Фастівська міська рада відмовилась від закупівлі 5 несертифікованих антидронових рушниць «Спис компакт М» на 2 250 000 гривень після розмови з журналістами «Слідства.Інфо».

9 листопада журналісти «Слідства.Інфо» звернулися за коментарем до Фастівської міської ради з проханням пояснити, чому вони закуповують неперевірені антидронові системи, від яких раніше відмовилися Тячівська, Новояворівська та Овруцька міські ради.  Відповідальна за закупівлю Наталія Кондратович повідомила, що вони не бачать причин відмовлятися від закупівлі «Спис компакт М» через те, що «в умовах тендерної документації не було зазначено про необхідність мати протоколи про проходження випробувань» (антидрони KVSG-6 виробництва ТОВ «Квертус» їх мають, — ред.).

Однак вже через кілька годин після розмови з журналістами міська рада опублікувала протокол, у якому раптом «виявила недоліки» тендерної пропозиції ТОВ «Груп Інтрейд», а саме відсутність цілої низки ДСТУ, відомостей про правила сертифікації, експлуатації та безпечного використання тощо. Через це міськрада відхилила пропозицію на закупівлю «Списів».

У висновку, право поставити антидронові рушниці перейде до ТОВ «КВЕРТУС», яке є найбільшим вітчизняним виробником засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, зокрема і вказаних у тендері «ANTIDRON KVSG-6».

Читайте також: 2 млн грн на «іграшки» замість антидронових рушниць: експерти проаналізували заплановану закупівлю несертифікованої зброї міською радою на Київщині