Колишнього заступника начальника Управління поліції в Одеській області Костянтина Гейка взяли під цілодобовий домашній арешт. Його підозрюють у розтраті 70 мільйонів контрабандних цигарок.

Про це ухвалила суддя Солом‘янського суду Києва на засіданні 31 липня, повідомляє журналіст Слідства.Інфо.

Відтак підозрюваний повинен носити електронний браслет і здати електронні паспорти. Гейка затримали 30 липня біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, куди він прийшов добровільно. Перед цим він кілька днів переховувався від слідства. За версією слідства, Костянтин Гейко разом з ексначальником одеської поліції Дмитром Головіним та ще двома бізнесменами організували схему з розтрати 70 мільйонів контрабандних цигарок, які зберігалися в одеській поліції як речові докази. Ці цигарки зникли зі складів, а потім були продані на чорному ринку України та Євросоюзу.

Колишнього заступника начальника Управління поліції в Одеській області Костянтина Гейка (на фото ззаду за склом) взяли під цілодобовий домашній арешт

Генерала Дмитра Головіна затримали вранці 25 липня біля його таунхауса в житловому комплексі «Золотий бугаз» на Одещині. Примітно, що ексначальник поліції приховував цей таунхаус, доки журналісти «Слідства.Інфо» не розповіли про нього у своєму розслідуванні.

Солом’янський суд 26 липня відправив Дмитра Головіна під домашній арешт. Іншого підозрюваного, бізнесмена Олександра Чудакова, суд відправив під варту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Справа на 70 мільйонів цигарок: у чому підозрюють ексначальника Одеської поліції Головіна