Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) спільно з детективами НАБУ повідомили про підозру ексначальнику Нацполіції Одещини Дмитрові Головіну в заволодінні чужим майном.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Головіна підозрюють за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу — заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, скоєному за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

У повідомленні також ідеться, що прокурори клопотатимуть про тримання Головіна під вартою.

Також пресслужба САП розповіла про обставини справи. У листопаді 2017 року група невідомих осіб у змові з працівниками Нацполіції ввезли сім контейнерів з цигарками в Одесу. Згодом працівники Генпрокуратури вилучили цигарки й арештували всю партію. У серпні 2018 року розслідування передали Нацполіції Одещини.

Як повідомляють у САП, керівництво одеської поліції доручило перевезти контейнери з цигарками на приватні склади, з власниками яких Дмитро Головін та його заступник Костянтин Гейко вступили в змову. Формальною підставою для цього був «договір про зберігання речових доказів», який підписував Гейко. Фактично ж цигарки відвезли на територію приватного складу, звідки вони невдовзі зникли. Керівник підприємства, на склади якого передали цигарки, переховується за кордоном.

Як повідомляло Слідство.Інфо, прокурори САП разом з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та НАБУ затримали ексначальника одеської поліції Дмитра Головіна зранку 25 липня. Його заступника Костянтина Гейка не вдалося затримати: він зник напередодні. Зараз його шукають на території Одеси та Одеської області.

Генерал третього рангу поліції Дмитро Головін працював начальником поліції в Одеській області з листопада 2016-го до квітня 2019 року. Відтак написав заяву про відставку за власним бажанням. Він проходив службу в органах внутрішніх справ з 1996 року. У різний час очолював кримінальний блок поліції Київської області та виконував обов’язки начальника поліції Київщини, а також займав різні посади в поліції Одеського регіону.

У вересні 2017 року Дмитро Головін придбав таунхаус в елітному комплексі на березі Чорного моря. Вартість такого житла — близько 2,3 мільйона гривень. Та в декларації Головіна інформації про елітні апартаменти немає — генерал задекларував тільки будинок і квартиру в Одесі й апартаменти в Луганську та Сімферополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиха гавань головного поліцейського Одещини