Держбюро розслідувань закрило кримінально провадження стосовно виявлених порушень у процедурі списання офіцерів запасу у Печерському ТЦК та СП. 

Про це журналістам «Слідства.Інфо» повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Центрального регіону у відповідь на запит. 

Нагадаємо, журналісти «Слідства.Інфо» на умовах анонімності отримали від джерел результати перевірки Військовою службою правопорядку законності виключення з військового обліку офіцерів запасу у Печерському військкоматі. У документі йшлося, що протягом 2022-2023 років у Печерському військкоматі безпідставно списали з військового обліку щонайменше 24 офіцерів запасу. Тепер вже непридатні до військової служби чоловіки мали звання від молодшого лейтенанта до майора.

Журналісти ідентифікували чотирьох офіцерів запасу зі згаданого списку. Це — лейтенанти Джуринський Олег Олександрович та Шойхеденко Олександр Валерійович, старший лейтенант Тараканов Дмитро Геннадійович та молодший лейтенант Бабков Данило Сергійович. 

Закрити провадження, що відкрили за результатами перевірки ВСП (Військової служби правопорядку, — прим.),  вирішили через «відсутність складу кримінального правопорушення». 

«За результатами досудового розслідування, з урахуванням проведених допитів, 30.01.2024 слідчим прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення», — йдеться у відповіді на запит. 

Натомість у Спеціалізованій прокуратурі повідомили, що під час розслідування слідчі ДБР виявили «ознаки складу адміністративного правопорушення», тому 16 лютого 2024 року Спецпрокуратура склала протокол та направила його до Печерського районного суду міста Києва.

Читайте також: Непридатні до війни: як столичний ТЦК списав більше двох десятків офіцерів запасу