Як заробити на «кишенькові витрати» додаткові 2 мільйони гривень? Секрет успіху простий — службове посвідчення працівника СБУ і обіцянки врятувати з СІЗО, де людину б’ють і катують.

За даними правоохоронців, за такою бізнес-схемою міг розбагатіти працівник Служби безпеки України. За кілька місяців «плідної співпраці» із затриманим американцем, він нібито отримав кругленьку суму, яка перекочувала на рахунок його друзів та рідних.

Слідчий СБУ Сергій Глівінський розслідував контрабандну схему наркотиків з Китаю — разом з колегами вони накрили двокілограмову партію заборонених пігулок.

Одним із підозрюваних у цій справі виявився 64-річний громадянин США. У 2018-му його затримали, провели обшуки у нього вдома і посадили у слідчий ізолятор, де йому погрожували та били.

Слідчий СБУ Сергій Глівінський добре знав, як живеться в тюрмі іноземцеві. За версією правоохоронців, СБУ-шник пообіцяв американцю допомогти вийти з СІЗО, зняти арешт з рахунків і уникнути ув’язнення. Звісно, це все не безкоштовно а за винагороду. За кілька місяців сума подяки виросла до 80 тисяч доларів.

Як розбагатіти не виходячи з кабінету і що зараз відбувається з цією справою — дивіться у матеріалі «Таємниці Слідства»