Спеціалізоване будівельне управління СБУ, яке мало б займатися будівництвом житла для служби, працює як звичайний будівельний бізнес — будує спортивні майданчики, ремонтує каналізацію і реконструює школи за захмарними цінами. Ані скарги від замовників, ані кримінальні провадження не зупиняють будівельників з СБУ. Більше того спецбудуправління має 2 мільйони податкового боргу.

«Слідство.Інфо» виявило у структурі Служби безпеки будівельне підприємство, необхідність існування якого викликає чимало питань.

НА ЛІНІЮ ВОГНЮ

Від Авдіївки до Донецька — всього 15 кілометрів. Коли навесні 2014-го року почалася війна, російські бойовики разом з місцевими сепаратистами захопили Авдіївку. Лише через кілька місяців українська армія повернула місто під контроль Києва, але бойові дії на цих 15-х кілометрах протягом останніх років відновлювалися неодноразово.

Більше половини людей виїхали з колись 32-тисячного міста разом з початком бойових дій. Ті, хто залишилися, мусили ховатися від обстрілів у підвалах будинків.

«Пам’ятаю, як пораюсь на городі і чую свист снаряду. Він упав прямо на сусіднє подвір’я, — ділиться зі «Слідством.Інфо» спогадами місцева жителька Тетяна. — Я одразу заховалась у гаражі й чекала, коли все закінчиться. Незрозуміло, звідки летіли міни, бо ж місто оточене з усіх боків. Моя знайома живе з боку Донецька — там досі постійно обстріли».

Зі східного боку одразу за Авдіївкою – теж тимчасово окупована територія, місто Ясинувата

Війна залишила в Авдіївці чимало розтрощених будівель: десь немає даху, десь вибито всі вікна, фасад інших взагалі нагадує решето. Серед цих будинків виділяється велика триповерхівка із синьо-жовтою табличкою на дверях. На табличці напис: «Авдіївська середня загальноосвітня школа №2». 

Будівля перебуває на реконструкції з 2015 року, відколи в лютому-березні у неї влучали снаряди. Зараз фасад будівлі частково огортає утеплювач, а на рамах нових пластикових вікон — захисна плівка, яку ще не встигли зняти. Подвір’я школи засипане пилом та побілкою, біля входу лежать будматеріали.

«Було пошкоджено всі віконні блоки, спортзали, двері, покрівлю, систему опалення, пробито стіну школи», — розповідає «Слідству.Інфо» заступник керівника військово-цивільної адміністрації Авдіївки Роман Шахов.

Ті обстріли школи були не останніми. Двома роками пізніше, у 2017-му, це трапилось знову. Тоді в школі розташовувався пункт прийому гуманітарної допомоги, куди українські волонтери та міжнародні організації звозили речі першої необхідності.

Попри обстріли та те, що школа знаходиться впритул до лінії розмежування з окупованим Донецьком, місцева влада вирішила зробити цю школу «опорною», тобто, по суті, головною школою Авдіївки.

«Не зрозуміло, чому опорною вирішили робити саме 2-гу школу, — дивується місцева жителька Тетяна. — Це питання ставили багато людей, але відповіді не отримали. Школа знаходиться близько від поля зі сторони Донецьку, а отже зі сторони обстрілів. Ще у 2017 році там загинули люди під час вивантаження гуманітарної допомоги».

За роки реконструкції на школу виділили понад 150 мільйонів бюджетних гривень — за ці гроші, як свідчать експертні підрахунки, можна було побудувати нову. Але багаторічний підрядник робіт — будівельне управління Служби безпеки України — за шалені гроші не спромоглося навіть відреставрувати стару.

ПІД КОНТРОЛЕМ ВІЙСЬКОВИХ

«Слідство.Інфо» зацікавилося школою у Авдіївці ще у 2018-му році, коли звернуло увагу на мільйони, які виділяються з бюджету на реконструкцію школи. З цих грошей протягом 2016-2020 років Спецбудуправління виграло тендери на 73,6 мільйони. 

Бюджет Авдіївки, як прифронтового міста, формується не зовсім звичним чином. Почнемо з того, що керує містом не мер з міськрадою, а військово-цивільна адміністрація (далі по тексту — ВЦА). Очолює її призначений за погодженням з керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

«ВЦА діє як місцева державна адміністрація. Всі надходження (грошові, — ред.), які збираються на цій території, потрапляють туди, — пояснює виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. — Єдина відмінність, що фінанси розподіляє одноосібно голова ВЦА. Тобто є певний суб’єктивний вплив».

Наявність такої адміністрації, за словами експерта, спрощує багато процедур, адже завдання військового — забезпечити правопорядок, а не наповнювати бюджет.

Головним джерелом надходжень до місцевого бюджету мають бути податки та збори. Але,  враховуючи, що місто знаходиться на лінії вогню, багато виробництв зупинили діяльність, а люди повиїжджали, місто отримує багатомільйонну допомогу від центрального бюджету та міжнародних програм. До прикладу, у 2016-му році з державного бюджету Авдіївка отримала 74,3 млн грн, у 2017-му — 88 млн грн, у 2018-му — 110 млн грн. Більшість цих грошей виділялися на медицину та освіту. ЮНІСЕФ, Червоний Хрест, Литовська республіка також протягом всіх цих років дають гроші на відновлення інфраструктури Авдіївки.

Значна частина і бюджетних, і донорських грошей йшла на реконструкцію опорної школи №2. «Слідство.Інфо» підрахувало, що якщо у відновлення кожної з п’яти інших шкіл міста було вкладено приблизно від 400 тис до 6,8 млн, то на реконструкцію школи №2 провели тендерів на близько 155 млн грн державних грошей. Тобто виходить, що реконструкція однієї єдиної школи коштує майже у 13 разів більше, ніж п’ятьох інших разом узятих.

Спецбудуправління СБУ з’явилося у авдіївській школі у 2016-му році — тоді вони отримали перші 3 млн гривень. Уже за рік управління виграло ще один  тендер на 58 млн грн — на додаткові роботи, і у 2019 році ще майже 1,4 млн грн. Контролювали роботи також у СБУ — протягом перших трьох років цим займався, як нам повідомили у Департаменті капітального будівництва Донецької ОДА, Проєктний інститут Служби безпеки України.

Аналітики з команди моніторингового порталу Dozorro, який займається контролем публічних закупівель, на прохання «Слідства.Інфо» дослідили документи з реконструкції. Вони  виявили, що завдання, на які було виділено кошти, нерідко дублювались.

«Аналіз календарних графіків виконання робіт показує дублювання одних і тих же робіт у кожному з трьох графіків. Деякі роботи, які по суті є одними, називали по-різному», — зазначає координаторка регіонального напряму проекту Dozorro Анастасія Ференц.

Зокрема, як ідеться у звіті Dozorro, Спецбудуправління дублювало роботи з облаштування покрівлі та вирівнювання підлоги школи. А зроблене за 2018-й рік у 2019-му взагалі демонтували.

Того, що одні й ті ж роботи фінансувались по кілька разів, заступник голови Авдіївської ВЦА Роман Шахов не заперечує. Пояснює це тим, що вдруге роботи виконувались «уже в рамках того проекту, який був».  Але що це за проект, не каже.

До відновлення докладалися й міжнародні донори — зокрема, Литовська республіка заявляла, що виділила 1 мільйон євро на школу №2. Однак після тривалого листування з журналістами «Слідства.Інфо», литовці не надали відповідь чи контролюють використання своїх грошей.

Порахувати скільки ж у результаті грошей було виділено на школу досить важко, оскільки проект фінансувався з різних програм і деякі роботи не відображаються у системі Прозорро. Однак з того, що є у загальному доступі, відомо, що запланована ціна за школу становить понад 150 млн грн. 

За даними Міністерства розвитку громад та територій України, вартість будівництва нової школи, розрахованої на 1140 учнів (саме стільки учнів у авдіївській школі), у 2018 році становила 120 млн грн — з розрахунку 105 тис грн на одне учнівське місце. Тобто, за гроші, виділені на реконструкцію, можна було побудувати нову школу.

Трирічна малоефективна реконструкція управлінням СБУ втомила авдіївську громаду і у 2019-му році підрядників змінили на місцевих. Школу досі відбудовують, однак зовні вона виглядає вже краще.

У 2020 році на Спецбудуправління СБУ подала до суду прокуратура Донецької області — замовник робіт з реконструкції школи. Виявляється, Спецбудуправління СБУ не повернуло частину нібито невикористаного авансу, а це — понад 2 мільйони гривень. Суд тривав пів року і зрештою конфлікт було врегульовано сторонами — СБУ знайшло підтвердження використаним грошам.

З 2019-го року діяльністю будівельної гілки СБУ займається прокуратура. Київська прокуратура запідозрила працівників спецбудуправління в тому, що ті «налагодили протиправний механізм, пов’язаний із систематичним виведенням у тіньовий сектор економіки бюджетних коштів, виділених на виконання робіт із будівництва та реконструкції об’єктів соціальної сфери». Цікаво, що заяву на своє ж управління подала… управління внутрішньої безпеки Служби безпеки.

«СБУ реалізує власну антикорупційну програму, спрямовану на вдосконалення відомчої системи протидії корупції та усунення корупційних ризиків», — відповіли на запит «Слідства.Інфо» у пресслужбі відомства.

Ані справа у прокуратурі, ані незавершена реконструкція не заважають Спецбудуправлінню СБУ вести активну будівельну діяльність. Ми вирішили детальніше ознайомитися з його роботою і виявили багато цікавого.

СПОРТМАЙДАНЧИК, КАНАЛІЗАЦІЯ, ДАЧА

«Зазначене підприємство створене з метою виконання програм капітального будівництва, забезпечення житлом співробітників СБУ, здійснення капітальних і поточних ремонтів, комплексного обслуговування об’єктів нерухомості, управління експлуатацією житлового і нежитлового фонду, інших робіт і послуг на замовлення СБУ, її органів, підрозділів, закладів, установ та організацій, а також інших замовників» — відповіли на запит «Слідства.Інфо» щодо діяльності департаменту пресслужба СБУ.

З відкритих джерел ми дізналися, що департамент СБУ переважно займається зовсім не стратегічними об’єктами і є досить активним учасником державних та місцевих тендерів. За останні п’ять років Спецбудуправління СБУ виграло тендерів на 81,2 мільйон гривень (з них близько 73,6 млн — школа у Авдіївці)

Так департамент отримав за будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям для гри в мініфутбол на Хмельниччині 2,3 млн грн. Реконструював очисні споруди каналізації в селищі Козова на Тернопільщині (6,4 млн грн). Два рази коригував кошторис Мар’їнської центральної районної лікарні (325 тис. грн), відремонтував кімнати та коридор в будівлі Держспецзв’язку (199 тис. грн) та ремонтує меблі для Департаменту господарського забезпечення СБУ (93 тис. грн).

Майданчик із штучним покриттям для гри у міні-футбол у с. Ружичанка, Хмельницької області

Конкуренти Спецбудуправління звинувачують його у зловживанні становищем та нечесній грі. «Ця організація навіть не відповідає кваліфікаційним вимогам», — каже директор «Юнібуд Енерго Сервіс» Юрій Гайворонський, який змагався з СБУ за реконструкцію очисних споруд каналізації в селищі Козова (Тернопільщина).  

«У тендерній документації був пункт «наявність аналогічних очисних споруд», а вони поклали договір про ремонт покрівлі якоїсь школи та роботи зі шпаклівки й покраски, хоча це взагалі не аналогічні об’єкти, — запевняє Юрій Гайворонський. — І це не єдине порушення, їх там було з десяток. Але відмовили в тендері — нам». Його компанія подала до суду, однак оскаржити результати тендеру на понад 6 мільйонів не змогла.

«Суддя сказала, що нічого не може вирішити, бо на неї чинять тиск, — продовжує Гайворонський. — На етапі цих юридичних колізій мені всі розповідали, що не хочуть зв’язуватися з СБУ. Заступник голови міста й начальник комунального підприємства грав спектакль, що він такий переляканий, що погрожували його арештувати і все що завгодно. Але я думаю, що це все спектакль і вони просто собі домовлялися». 

Ми попросили проаналізувати документи тендеру аналітиків із моніторингового порталу Dozorro. Вони підтвердили порушення процедури з боку спецбудуправління СБУ. «Детальним аналізом пропозиції ДП «СПЕЦБУДУПР.СБУ» було встановлено, що відбувся необґрунтований вибір переможця», — зазначила експертка Dozorro Анастасія Ференц. 

Нам вдалося отримати статут ДП «Спецбудуправління СБУ». За ним, держпідприємство цілком і повністю підпорядковується Службі безпеки України. Уся звітність, бухгалтерський облік, призначення і звільнення директора підприємства, головного бухгалтера та керівників підрозділів знаходиться у компетенції Служби безпеки України. Такий тісний зв’язок підприємства з СБУ засвідчує, що відомство не може не знати про діяльність свого департаменту і про порушення, які за ним стоять.

Ми проаналізували кількох останніх керівників департаменту, а вони змінюються досить часто. Всі вони — Михайло Кобля, Сергій Бакулін та Сергій Осиковий — напряму пов’язані з будівельним бізнесом. З 2020-го року підприємством керує Віктор Сінельник, колишній комерційний директор гіпермаркету «Епіцентр К».

Щодо доцільності існування такого департаменту ми поговорили з експертом Центру політико-правових реформ Євгеном Крапивіним. «Така сфера діяльності не притаманна СБУ, оскільки це контррозвідувальний орган, хоча і наділений невластивою функцією досудового розслідування та низкою інших, — каже експерт. — Конкретно в СБУ немає таких сфер промисловості, які б вимагали існування окремого державного підприємства. Подібні підприємства більше використовуються для досягнення корупційних цілей, є збитковими та подекуди встановлюють монополію на ринку послуг, чим витісняють конкуретнів за рахунок бездумного вливання у них бюджетних коштів».

Звинувачення з боку конкурентів, суди від замовників, увага прокуратури та навіть заяви про корупцію від материнської структури — СБУ — не зупиняють діяльності будівельників. Як і необхідність платити податки. З 2017-го року управління має податкові борги перед державним та місцевим бюджетами, які зараз сягають понад 2 мільйони гривень. Податкова раніше навіть судилася з департаментом за борги.

Тривалий час «Слідство.Інфо» намагалося зв’язатися з керівництвом департаменту, щоб поставити питання, які стосуються його діяльності, однак не вдалося.

Журналісти вирушили за місцем реєстрації підприємства у промзоні Києва. Усередину нас не пустили, однак до журналістів вийшов юрист Спецбудуправління Дмитро Ходос. Він, зокрема, заявив, що кримінальні справи щодо корупції у компанії стосуються окремих осіб, а не всього держпідприємства, тому проблеми в цьому не вбачає. 

«А до чого тут СБУ? — обурюється Дмитро Ходос. — Дане підприємство хоч і засноване на держвласності, але воно провадить господарську діяльність. Тобто ми скільки заробили, стільки і проїли. Ми не отримуємо асигнувань з бюджету чи чогось ще. Ми приносимо дохід державі. У 2020-му році ми виконали план на 105%, і у державу сплатили гроші».

Величезний податковий борг юрист пояснює «попередниками» — у 2019-му році два споріднених підприємства СБУ об’єдналися і нібито 2-мільйонний борг отримали саме від підприємства-близнюка.

Що ми маємо в результаті? Проблемне державне підприємство, що займається будівельним бізнесом та контролюється Службою безпеки України, має низку скандалів, великий податковий борг і незакінчений багатомільйонний об’єкт, критично важливий для інфраструктури прифронтового міста. І, до того ж, є великі сумніви, що будівельне управління якимось чином допомагає СБУ виконувати свої безпосередні функції — займатися контррозвідкою.