Зять Михайла Добкіна Олег Гуревич у своїй декларацій депутата Харківської облради не вказав дружину Аллу та її майно. 

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо» «Зв’язки з Аваковим, кримінальні справи та успішні жінки: що відомо про головних кандидатів на мера Харкова».

27-річного Олега Гуревича обрали до Харківської облради восени минулого року. Балотувався він від «Партії Кернеса — Успішний Харків». З Аллою Добкіною Гуревич одружився влітку 2017 року. Батько чоловіка, також Олег Гуревич, певний час працював радником Михайла Добкіна.

Декларацію за 2020 рік Гуревич подав 29 березня. Відповідно до неї, чоловік володіє квартирою на майже 93 квадратні метри у Києві, та ще одну — на 141 квадратний метр у Харкові. Окрім цього, він також орендує квартиру у свого батька на 65 квадратних метрів у Харкові. Їздить Гуревич-молодший на BMW X6 2014 року випуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківське багатство: мільярдні активи родичів Кернеса

Відповідно до документу, за 2020 рік Гуревич заробив 179,8 тисяч гривень та отримав позику від батька на 3 мільйони. Також чоловік зберігає 2,7 мільйонів гривень готівкою. У своїй декларації Гуревич вказав спільного з Аллою Добкіною сина Марка, втім жодної згадки про дружину чи її майно у документі немає.

Як пояснила нам Алла Добкіна, на час подання декларації вона не проживала разом із Гуревичем, тому у декларації її і немає.

«Мій чоловік офіційно має право подавати декларацію раз на рік. Ми не ведемо спільне проживання і на момент подачі декларації ми не жили разом», — відповіла нам жінка.

Втім, відповідно до Закону «Про запобігання корупції», державний службовець має вказувати у своїй декларації членів сім’ї, зокрема, дружину — навіть якщо спільно з нею не проживає.

Зазначимо, що Алла Добкіна у своїх соцмережах демонструє далеко не бідний спосіб життя. Подорожі в елітні курорти та одяг люксових брендів доволі часто з’являються на фото в її інстаграм-акаунті. Проаналізувавши їх лише за півроку, ми нарахували там одягу на десятки тисяч євро – наприклад, кардиган за майже 2 тисячі євро, піджак за 2,8 тисяч євро та босоніжки за 900 євро.

Зазначимо, що зараз тесть Олега Гуревича Михайло Добкін є одним із основних кандидатів на крісло міського голови Харкова. Відповідно до останніх опитувань, за нього готові проголосувати близько третини харків’ян. Основним же суперником Добкіна є чинний виконувач обов’язків мера Харкова Ігор Терехов, який багато років пропрацював заступником Геннадія Кернеса.

Детальніше про статки, сім’ю, зв’язки та кримінальні провадження щодо Добкіна та Терехова — у блозі «Слідства.Інфо».