32-річний командир армії РФ з Кемеровської області під час окупації Чернігівщини стріляв у руки людей, щоб вибити зізнання у співпраці зі Збройними силами України. Про це довідалися слідчі прокуратури, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цього окупанта.

Українські правоохоронці у січні 2023-го повідомили про підозру в порушенні законів і звичаїв війни командиру 7-ої зведеної стрілецької роти армії РФ Абгаряну Армену. Російські військові під його керівництвом окупували українські села Андріївка і Пакуль на Чернігівщині.

Росіяни викрали двох місцевих мешканців, добу тримали їх у підвалі, били та вимагали надати інформацію про українських захисників і цивільних, які мали зброю. 

Армен Абгарян зайшов у підвал, де окупанти утримували селян, і п’ять разів вистрелив у кінцівки двох чоловіків, щоб змусити їх говорити. Постраждалі вижили після таких катувань, однак отримали важкі травми. 

Також під керівництвом Абгаряна російські окупанти вдерлися зі зброєю у приватне місцеве господарство й викрали звідти усі цінні речі, погрожуючи розстріляти власників. За такі дії Абгаряну загрожує позбавлення волі строком від 8 до 12 років (стаття 438 КК України).

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського окупанта за сторінками у «ВКонтакті» та «Однокласниках». Армену Абгаряну 32 роки, він одружений, має сина. Разом із сім’єю живе у російському місті Юрга (Кемеровська область), яке знаходиться за понад 4 тис. км від Чернігівщини.  

Ймовірно, все своє життя окупант прожив у провінційному містечку Кемеровської області. Тут живуть його батьки-«путіністи» й дружина Ані Абгарян з сином. У російські соціальній мережі «Однокласники» Армен Абгарян має спільний профіль з дружиною, у якому публікує багато фотографій.

Російський військовий вважає себе вірменом, про що свідчить його допис у соцмережі: «… гордись тем, что ты армянин».

На чорному фоні жовтими літерами напис: “На склоне святого Кавказа, среди смежных, могучих вершин, кто-то золотым выбил на камне: “гордись тем, что ты — армянин”

Скрін допису зі сторінки російського військового

Військова форма для Армена Абгаряна звична справа, у ній він позує на світлинах ще десять років тому. У 2012 році на своїй сторінці окупант опублікував допис «Поступи в военку, будь мужиком».

Батько окупанта Симон Абгарян поборник російського диктатора Владіміра Путіна. Про це свідчить допис на його сторінці у соцмережі «Однокласники», який чоловік зробив на третій день так званої спеціальної військової операції. 

На фото Владімір Путін сидить у літаку

Скрін зі сторінки батька окупанта — Сімона Абгаряна

Старший Абгарян активно користується соцмережами. Чоловік любить ділитися родинними світлинами. До того, як його син поїхав вбивати українців, вони разом проводили багато часу, зокрема влаштовували сімейні відпочинки.

Також батько окупанта постійно публікує на своїй сторінці фотографії Армена Абгаряна з його дружиною і навіть проявляє творчість. 

Колаж з рамочкою у квітах і пташках, у якому розміщено фото жінки й чоловіка, які обіймаються

Колаж «Песня любви», який зробив батько російського окупанта Армена Абгаряна

В «Однокласниках» журналісти знайшли символічне фото обіймів закоханих на фоні російського танка. 

Чоловік і жінка у жовтій куртці обіймаються на фоні танка

Армен Абгарян з дружиною фотографуються на фоні російського танка

Ймовірно, російський окупант ще живий, оскільки його профіль активний і він регулярно заходить у мережу. Наразі невідомо, чи Армен Абгарян досі воює в Україні.

Читайте також: На Чернігівщині російський окупант кидав гранату під ноги цивільному задля розваги