Сьогодні, 5 лютого 2024 року, СБУ викрила посадовця Верховного Суду України — Анташкевича Ігоря Леонідовича. Чоловік відповідає за мобілізаційну роботу та, за словами правоохоронців, виправдовував агресію Росії, чекав новий наступ російських військових, а також сподівався на швидку окупацію України.

Про це «Слідству.Інфо» повідомили власні джерела в правоохоронних органах.

Ігор Анташкевич працює у Верховному Суді України очільником відділу мобілізаційної роботи. 

У розпорядженні СБУ — записи розмов, у яких чоловік заперечує суверенітет України і пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

«Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави», — йдеться у повідомленні. 

Крім того, Анташкевич пропонував росіянам розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

«Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму», — пише пресслужба СБУ.

Під час обшуку в Анташкевича правоохоронці знайшли мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочину, а також майже 300 набоїв, проросійську літературу та пристрій для незаконного стеження. 

У Верховному Суді журналістам «Слідства.Інфо» сказали, що Анташкевич не є їхнім співробітником, він юридично підпорядковувався іншій установі: «Він не був введений до штату Верховного Суду, це співробітник Верховного Суду України. Це дві різні юридичні особи. Він не працював у Верховному Суді, але з цього приводу ми публікуватимемо заяву, у якій будуть надані відповідні коментарі. Наскільки відомо, то він не працює. Коли переводили співробітників апарату Верховного Суду України, його не перевели до штату Верховного Суду».

Наразі триває розслідування, Анташкевичу загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна (частина 3 статті 436-2 КК України).

Читайте також: «Весело, але якось малувато»: хто коригував ракетний удар по Запоріжжю, внаслідок якого обвалився цілий під’їзд багатоповерхівки