Марія Горбань, Слідство.Інфо

Слідство.Інфо отримало відео, на якому видно, що з дерев’яних корпусів одеського дитячого табору «Вікторія», які залишили під арештом, виносять матраци, ліжка та інші меблі.

Напередодні, 6 грудня, Київський районний суд Одеси за клопотанням Одеської міськради зняв арешт з кам’яних будівель дитячого табору «Вікторія». Тут у вересні 2017 року під час пожежі загинуло троє дітей.

Клопотання обґрунтували запровадженням в Одеській області воєнного стану. До міського голови Одеси Геннадія Труханова звернувся комісар обласного військкомату й попросив виділити приміщення табору для розміщення резервістів. Суд дозволив використовувати лише кам’яні будівлі табору. Дерев’яні залишилися під арештом.

У вересні 2017 року під час пожежі в дитячому таборі «Вікторія» загинуло троє дівчат, які відпочивали там. За рік після трагедії засудили лише виховательку, яка формально відповідала за пожежну безпеку. Попри це, команда Слідства.Інфо знайшла докази розкрадання коштів і численних порушень при будівництві табору.