Марія Горбань, Слідство.Інфо

Вища рада правосуддя схвалила ще три кандидатури до Вищого антикорупційного суду і внесла подання про їхнє призначення президенту. Про це повідомили під час засідання ВРП 28 березня.

Зокрема, члени ради внесли подання про призначення суддями Антикорсуду адвокатів Маркіяна Галабали та Євгена Крука. Ще одним суддею Апеляційної палати стане викладач чернівецького вишу Сергій Боднар.

Також сьогодні мали розглянути призначення в Антикорупційний суд Володимира Цікала. Утім, він зняв кандидатуру після запитань членів ради про керування автомобілем у нетверезому стані.

18 березня члени Вищої ради правосуддя вже внесли подання про призначення 35 суддів. Серед них опинилися семеро кандидатів зі «списку недоброчесних», опублікованого громадськими організаціями. Це судді Інна Білоус, Андрій Біцюк, Володимир Воронько, Віктор Маслов, Оксана Олйник, Валерія Чорна та адвокат Сергій Мойсак.

На сьогодні Вища рада правосуддя розглянула всіх кандидатів до Антикорсуду. Тепер упродовж 30 днів їхнє призначення має підписати президент.

Конкурс до Вищого антикорупційного суду триває з літа 2018-го. Завдяки спільним засіданням ГРМЕ з ВККС з конкурсу вибули 42 недоброчесні кандидати, зокрема, «судді Майдану» та учасники, чиї статки не відповідають деклараціям.

7 червня 2018 року Верховна Рада ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд (№7440). За це рішення проголосували 315 народних депутатів із 382, зареєстрованих у сесійній залі. Фото Космач Олександр / УНІАН

Головне фото — УНІАН