Українські правоохоронці затримали агента ФСБ, який причетний до прицільних ракетних ударів по Миколаєву. Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цього зловмисника.

Служба безпеки України затримала російського агента в Миколаєві у липні 2022-го. Під час обшуків у нього знайшли вибухівку, незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

Жителя Миколаєва завербували в травні минулого року через ворожий Telegram-канал.

«Саме за його «наводкою» протягом 26–30 червня минулого року окупанти здійснили прицільні ракетні удари по десяти міських об’єктах. Серед них — будівлі цивільної інфраструктури», — йдеться у повідомленні СБУ. 

Чоловік активно виправдовував збройну агресію РФ. Він виконував завдання ФСБ — об’їжджав Миколаїв і приховано фотографував українські об’єкти, після чого надсилав інформацію російському спецслужбовцю.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського агента та знайшли його сторінки у соціальних мережах «ВКонтакті» та «Однокласниках».

Ярославу Ушкалову 48 років. Він родом з окупованої Євпаторії, однак протягом багатьох років живе в Миколаєві.

На своїх сторінках у російських соцмережах він не приховує любові до РФ — активно підтримує військову агресію проти України та незаконні формування ЛДНР.

 

Ушкалов просуває ідею про так зване єднання слов’ян. На його сторінці безліч дописів про єднання трьох народів — «Новоросії», Росії та Білорусі. Також, на думку Ушкалова, значна територія світу належить «Русі».

 

Ярослав Ушкалов настільки вірить у «слов’янську енергетичну систему» та «рідну культуру Русі», що навіть зробив собі татуювання з коловоротом (різновид свастики, символ, який використовується частиною сучасних рідновірів).

Чоловік активно займається риболовлею, про що свідчать численні фотографії на його сторінках.

Агент ФСБ має брата Андрєя, який наразі живе в Росії разом із дружиною та донькою.

Брат також прихильник «руського міра». Він підтримує окупантів, поширює антиукраїнські відео пропагандиста Анатолія Шарія про «український нацизм», вітає диктатора Владіміра Путіна з днем народження. Брат Ушкалова теж чекає на так зване народне єднання трьох країн — України, Білорусі та РФ.

 

Андрєй, як типовий росіянин, одягає свою малолітню доньку в камуфляж і дає дитині до рук зброю.

Нещодавно суд розглянув справу агента ФСБ Ярослава Ушкалова та призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення.

Читайте також: «Парта гєроя»: у російській школі вшанували командира, який розстрілював сім’ї з дітьми в Ірпені