Експоліцейський Володимир Мамон, який навів ракету на Грозу у Харківській області, внаслідок чого загинули 59 осіб, втік до Росії з формою Національної поліції України. Правоохоронці звернулися до суду з позовом про відшкодування коштів за поліцейський однострій.

Про це журналісти «Слідства.Інфо» дізналися із судової ухвали.

Згідно з позовною заявою, Головне управління Національної поліції в Харківській області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з проханням стягнути з експоліцейського-зрадника вартість однострою у сумі 176,82 грн.

Скрин з сайту «Судова влада України»

Так, в ухвалі від 3 липня 2023 року йдеться, що Володимир Мамон має сплатити вартість поліцейської форми, строк експлуатації якої не закінчився: «Стягнути на користь Головного управління Національної поліції в Харківській області  вартість предметів однострою особистого користування, строк експлуатації яких не закінчився у сумі 176,82 грн… Ухвалою судді від 03.07.2023 року адміністративний позов залишено без руху та запропоновано усунути вказані недоліки, а саме сплатити судовий збір у повному обсязі».

Раніше, журналістам «Слідства.Інфо» вдалося знайти контакти зрадника Володимира Мамона. Утім, спочатку він не відповідав на дзвінки, але згодом з його номера надійшло повідомлення нібито від друга, який сказав, що чоловік воює на боці росіян: «Немає його. Він у зоні «СВО», ми самі його чекаємо. У мене з ним зв’язку немає, а якщо і є — то дуже рідко».

Володимир Мамон / Фото СБУ

Нагадаємо, Служба безпеки України встановила навідників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині. Ними виявилися брати Володимир і Дмитро Мамони. 

Минулого року журналісти «Слідства.Інфо» вже розповідали про Володимира — старшого з родини Мамонів. До повномасштабного вторгнення він працював поліцейським конвойної служби на Харківщині, після окупації Чкаловської громади чоловік добровільно перейшов на бік ворога — він погодився працювати у так званій «народній міліції», здавав атовців та катував односельців.

Читайте також: Навідники російської ракети на Грозу під час окупації здавали атовців, за що отримали авто із символом «Z»