Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну судді нині ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва винесли 20 рішень на користь посадовців, які потрапили під дію закону «Про очищення влади». Своїми рішеннями суд зобов’язав Україну виплатити їм майже 14 мільйонів гривень з державного бюджету. 

Журналісти «Слідства.Інфо» проаналізували рішення ОАСКу з Єдиного державного реєстру судових рішень та виявили, що до своєї ліквідації цей суд встиг винести 20 рішень на користь люстрованих посадовців.

Серед суддів ОАСКу, які виносили позитивні рішення є Євген Аблов, Ігор Качур, Володимир Донець, Ігор Погрібніченко, Ігор Іщук, Валерій Кузьменко, Олексій Огурцов, Віктор Шулежко, Руслан Арсірій, Віталій Амельохін.

У люстрованих посадовців були різні вимоги, зокрема, щоб їх прибрали з так званого «реєстру люстрованих», скасували наказ про звільнення, поновили на посаді, а також виплатили гроші за вимушений прогул.

За підрахунком журналістів, загальна сума виплат люстрованим складає 13 701 923 грн, яка враховує оскаржені рішення ОАСКу. Усього вдалося скасувати лише одне рішення суду. Справи про виплату понад 1 мільйона та 2,7 мільйона гривень люстрованим за вимушений прогул досі оскаржуються в суді. 

Читайте також: Вдати доброчесного суддю і втекти у відставку: як судді з сумнівною репутацією отримують стотисячні пенсії від держави