У відповідь на депутатський запит, Печерська окружна прокуратура м. Києва зазначила, що справою про секс-вечірку у Києві з «контрольною закупкою» розслідувала група з 15 слідчих. Ще 14 прокурорів готувало обвинувальний акт.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» з покликанням на нардепа Дмитра Гуріна. 

Згідно з інформацією з відповіді на запит нардепу Дмитру Гуріну, досудове розслідування проводили слідчі з відділу Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві разом з безпосередньо начальником відділення слідчого відділу Андрієм Смілянським. 

Також у документі йдеться, що «процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснювалося групою прокурорів у складі прокурорів Київської міської прокуратури та прокурорів Печерської окружної прокуратури міста Києва».

За даними слідства, у листопаді 2022-го — січні 2023 року троє чоловіків вирішили організовувати вечірки з груповим сексом. Для цього вони розмістили оголошення у Telegram-каналах і підшукували потенційних учасників. 

«Підозрювані дізнавалися сексуальні уподобання клієнтів, орендували приміщення, замовляли фуршет і купували контрацептиви. Ідея з такими вечірками полягала в тому, що незнайомці займалися між собою груповим сексом і платили за це організаторам «заходу», — йдеться у повідомленні.

Тоді цією вечіркою зацікавилися українські правоохоронці, агент яких здійснив «оперативну закупівлю» та кілька разів їздив на групові вечірки — до квартир і сауни.

За даними слідства, підозрювані провели кілька таких вечірок, після чого їх затримала поліція.

«Один з організаторів заходу під час слідства провину визнав та уклав угоду з прокурором. Суд визнав його винним за частиною 2 статті 302 КК України та засудив на 3 роки позбавлення волі, замінивши на рік іспитового терміну», — йдеться у повідомленні.