Президент Російської Федерації Володимир Путін ймовірно володіє яхтою, вартість якої оцінюється в 75 мільярдів рублів, або ж 700 мільйонів доларів, і яка входить у двадцятку найбільших яхт світу.

Команда російського політика Олексія Навального опублікувала розслідування, у якому розповіла про яхту, яка ймовірно належить президенту Росії Володимиру Путіну. Зараз яхта пришвартована на західному узбережжі Італії, у порті Marina di Carrara. 

Яхта «Шехерезада» знаходиться на 13 місці у списку найбільших яхт у світі. На відміну від «Eclipse», що належить російському олігарху Роману Абрамовичу та «Dilbar», що є власністю бізнесмена Алішера Усманова, «Scheherazade» не має конкретного власника, а зареєстрована в офшорі з Маршалових островів. 

У розпорядження колег Навального потрапив документ — список екіпажу яхти, який було складено у тому ж порті, де вона зараз знаходиться. У ході розслідування вдалося встановити, що всі люди, які є у цьому списку, працюють у ФСО (Федеральній службі охорони). 

Анатолій Фурман, боцман судна, вказав своєю адресою адресу служби охорони на Кавказі ФСО. Євген Швєдов, який допомагає у посадці вертольотів на майданчику, також вказав своєю робочою адресою ту ж саму службу. Саме за цією адресою, до речі, знаходиться резиденція Путіна «Бочаров ручєй», де він любить приймати гостей. Тобто, утриманням та охороною яхти займаються державні службовці.

«Шехерезада» налічує шість рівнів палуб та сягає 140 метрів у довжину. Має два вертолітні майданчики, басейн, спа-комплекс, салон краси та декілька видів саун: турецьку, фінську і навіть кріо-сауну. Центральний вхід знаходиться на головній палубі, де розміщені 6 гостьових кают та гостьова їдальня. Також на яхті є механічний рояль, ліфт та ангар для вертольота. 

Нагадаємо, що у Європі почали заарештовувати російські судна, які належать підсанкційним російським бізнесменам та чиновникам. Так, наприклад, нещодавно Італія заблокувала мегаяхту Sy A вартістю 500 млн євро, яка належить російському підприємцеві Андрію Мельниченку. В Іспанії ж затримали  яхту «Півмісяць», що знаходиться у власності Ігоря Сєчина, голови російської нафтової компанії «Роснефть». Також було заарештовано яхту олігарха, власника Volga Group Геннадія Тимченка, а раніше влада Німеччини заарештувала в Гамбурзі 156-метрову яхту Алішера Усманова вартістю в 600 мільйонів доларів.