Збройні сили України у новорічну ніч завдали удар по училищу в Макіївці Донецької області, в якому перебувала значна кількість російських окупантів. Журналісти ідентифікували низку вбитих росіян, серед яких виявився прихильник Гітлера.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо»: Неонацист, фанат Путіна, далекобійник: що відомо про мобілізованих росіян, вбитих у Макіївці.

На початку повномасштабного вторгнення однією з заявлених цілей війни президент Росії Владімір Путін називав «денацифікацію» України. Однак журналісти й міжнародна розвідка часто фіксують, що у російській армії проти України воюють саме прихильники ідей Гітлера.

Ще наприкінці травня Федеральна розслідувальна служба Німеччини надіслала конфіденційний звіт, в якому сказано, що багато російських правих екстремістів та неонацистів беруть участь у вторгненні в Україну. Зокрема йшлося про такі групи з правоекстремістськими настроями, як-от «Російська імперська ліга» та «Русич».

У новорічну ніч Збройні сили України знищили угруповання російських військових у Макіївці, що на Донеччині. Тоді за різними даними загинуло кілька сотень окупантів.

Серед знищених росіян у Макіївці журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували представника фанатського руху й прихильника ідей нацизму Нікіту Соколова.

Згідно зі сторінкою у російській соціальній мережі «ВКонтакті», окупанту було трохи за двадцять років. На одній із фото, опублікованій у мережі, на руці у Нікіти Соколова можна помітити татуювання «88», що означає закодоване привітання «Хайль, Гітлер».