Команда «Слідства.Інфо» презентувала у Львові фільм-розслідування про двох викрадених росіянами дівчат — 17-річну Машу й 18-річну Настю.

За сприяння Lviv Media Forum у Львові 5 квітня відбувся показ документальної стрічки журналістів «Слідства.Інфо» про двох українських дівчат, яких команда власноруч врятувала з фактично російського полону.

«Жертвам, тим, хто постраждав, вдалося зібрати факти. Зазвичай приїжджають діти, яким явно не до того, щоб збирати якісь докази в Росії… А у нас є докази. Росія розказує на міжнародній арені, що вона рятує дітей, але ми бачимо фото, відео, свідчення, що це не так», — говорить головна редакторка «Слідства.Інфо» Анна Бабінець.

Анна Бабінець — головна редакторка «Слідства.Інфо»

За словами Анни, наразі дівчата у повній безпеці й різні міжнародні організації та журналісти хочуть контактувати з ними.

Яків Любчич — режисер фільму

Режисер фільму Яків Любчич зазначив, що намагався зробити так, щоб фільм виглядав максимально правдиво.

«Ми просили дівчат знімати відео, поки вони були в окупованому Генічеську. Разом з тим, ми записували всі наради «Слідства.Інфо» щодо цієї теми, які теж увійшли в фільм. У фільмі відсутня музика і закадровий голос, що має занурити глядача в історію, але не підштовхувати його штучно до якихось потрібних нам емоцій», — каже Яків.

Анна Бабінець і Яків Любчич

Автори стрічки звернулися до присутніх з проханням поширити фільм-розслідування «Втеча від росіян» на міжнародні майданчики, адже важливо, щоб увесь світ побачив, що насправді відбувається з українськими дітьми, яких Росія викрадає з тимчасово окупованих територій України.

Читайте також: Побиття за патріотизм та примус до російських паспортів: як живуть викрадені окупантами діти Херсона