4 березня у Херсоні померла літня жінка, якій не змогли вчасно доставити ліки від пневмонії.

Про це «Слідству.Інфо» повідомив місцевий волонтер Олексій (ім’я змінено, — ред.).

Місто з 1 березня окуповане російськими військами, які заблокували всі виїзди, через що туди не можуть доставити ліки і продукти харчування.

За словами чоловіка, 3 березня він дізнався про бабусю, яка хворіє на пневмонію у важкій стадії та потребує термінового лікування. Чоловік зазначив, що зміг придбати необхідні препарати лише наступного дня, 4 березня, після чого відправив їх через свого друга до жінки.

«Мій друг вирушає таки туди…і не встигає. Бабуся померла за 10 хвилин до того», — розповів Олексій.

«Слідство.Інфо» поспілкувалося з херсонцями, які живуть у тимчасово окупованому місті. Вони розповіли, зокрема, про те, що в місті майже не залишилося продуктів, багато магазинів не працюють або пусті. Схожа ситуація і з засобами гігієни — найперше, памперсами.

Оточене окупантами місто також відрізане від постачання ліків — зокрема, у Херсоні проблеми з препаратами, які треба щоденно вживати важкохворим, як інсулін чи препарати для діалізу крові. 

Попри це, херсонці вже п’ятий день поспіль приходять на масштабні мітинги проти окупантів з українськими прапорами.

Про те, як живе український Херсон з російськими військами — читайте у матеріалі «Після зневіри приходить нова віра»: як виживає окупований Херсон».