Суддя Солом’янського райсуду Києва Віталій Українець, який у 2017 році відмовився арештовувати Авакова-молодшого, а раніше ухвалював рішення проти учасників Революції гідності, успішно пройшов оцінювання у Вищій кваліфікаційній комісії суддів (ВККС).

Про це Слідство.Інфо дізналося під час трансляції засідання 11 жовтня.

Українця визнали «таким, що відповідає займаній посаді». Тепер йому також збільшать зарплату.

Віталій Українець є так званим «суддею Майдану». У лютому 2014 він оштрафував водія Олександра Якименка за те, що наприкінці 2013-го той їздив з протестом до резиденції Януковича «Межигір’я». Згодом постанову Українця скасували. Однак у декларації доброчесності за 2016 рік суддя не вказав, що ухвалював рішення проти учасників Революції гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Рюкзаки Авакова»: що сталося за рік після затримання сина голови МВС

У висновку Громадської ради доброчесності (ГРД) щодо судді Українця йдеться, що він відпустив під особисте зобов’язання сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра. На той час той був підозрюваним у справі про розтрату 14 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для МВС. Попри те, що прокуратура вимагала арештувати його на 60 днів, Українець лише зобов’язав Авакова-молодшого носити електронний браслет і здати закордонний паспорт, а згодом скасував і це рішення. 

Напередодні успішно пройшла оцінювання інша суддя Солом’янського райсуду — Мар’яна Лозинська. Вона також ухвалювала рішення проти учасників Євромайдану та регулярно літала до окупованого Криму через Москву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому активісти вимагають відставки Арсена Авакова