Господарський суд Києва зупинив розгляд справи про повернення ПриватБанку Ігорю Коломойському.

Про це йдеться в повідомленні на сайті суду.

За словами представника Нацбанку Віктора Григорчука, ухвалу про зупинення провадження прийняли ще вчора, 16 жовтня.

«Учора суддя Шкурдова ухвалила зупинити розгляд провадження до вирішення справи, яка розглядається в адміністративній юрисдикції щодо визнання так званої націоналізації ПриватБанку незаконною», — сказав він під час брифінгу під будівлею суду.

Тобто справу про повернення банку його попереднім власникам тимчасово зупинили до оголошення остаточного рішення в іншому судовому процесі. Йдеться про справу щодо законності націоналізації ПриватБанку, яка відбулася в грудні 2016 року. Весною 2019 року Окружний адмінсуд Києва ухвалив рішення на користь Коломойського й визнав, що ПриватБанк перейшов у власність держави незаконно. Але це рішення ще переглядатиме апеляційна інстанція. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто скасував націоналізацію ПриватБанку?

Юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв пояснив, що наразі невідомо, коли Господарський суд Києва поновить розгляд справи про повернення банку попереднім власникам.

«Наразі не знаємо, коли це буде, оскільки розгляд іншої справи ще не розпочали», — сказав він.

Напередодні Господарський суд Києва завершив розгляд позову Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу державою акцій ПриватБанку. Судові дебати призначили на 17 жовтня о 10:30. Однак за годину до початку засідання повідомили про замінування будівлі суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українські олігархи вивели через кіпрське відділення ПриватБанку понад $5,5 млрд