Суд наклав арешт на державний пансіонат ветеранів флоту в Одесі. Торік будівлю продали на торгах за майже 9 мільйонів гривень, що в шість разів нижче ринкової ціни. Тепер на його місці планують нове будівництво.

Про це Слідство.Інфо дізналося з ухвали Печерського райсуду Києва.

Пансіонат ветеранів флоту в Одесі розташований неподалік від берега Чорного моря і має площу понад 700 квадратних метрів. Раніше він належав державній судноплавній компанії Чорноморське морське пароплавство, однак у 2006 році вона збанкрутувала. Для погашення заборгованості компанія повинна була продати на аукціоні частину свого майна.

Організатором аукціону обрали приватну компанію «Київська універсальна біржа». За версією прокуратури, вона розпродувала майна Чорноморського морського пароплавства за значно заниженими цінами. У лютому 2018-го пансіонат продали на біржі за близько 317 тисяч доларів. Хоча, як йдеться в ухвалі, у 2006 році його реальна вартість складала майже 2 мільйони доларів.

Працівники прокуратури намагалися допитати працівників «Київської універсальної біржі», але за вказаною адресою біржі нікого не знайшли.

Пансіонат ветеранів флоту придбало підприємство «Графффит». У липні 2018 року Одеська міська рада передала підприємству також і земельну ділянку пансіонату в оренду на 20 років. Власниця підприємства — Тетяна Габерстро, вона також володіє будівельною компанією. Як повідомляла «Думская», людина з таким самим іменем згадувалася в декларації ексректора Одеського медвишу Валерія Запорожана — у 2018 році вона придбала в нього нерухомість на майже 10 мільйонів гривень.

На місці пансіонату підприємство «Графффит» вже планує збудувати елітний житловий комплекс «Простір на морському». Дозвіл на будівництво «готелю апартаментного типу» за цією адресою видали ще торік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські цінності одеського мера