Одеська прокуратура спрямувала до суду обвинувачення щодо працівника охоронної фірми, якого слідство підозрює у катуванні дітей-вихованців “центру соціально-психологічної реабілітації”, більш відомого як притулок “Світанок”. 

Про це “Слідство.Інфо” дізналося з повідомлення пресслужби Офісу генерального прокурора.

Як з’ясувало офіційне слідство, улітку минулого року охоронець знущався над двома дітьми у притулку і бив їх. За це йому загрожує покарання — позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Вихованці “Світанку” неодноразово скаржилися на насилля з боку дорослих — вихователів, приватні охоронців, а також навіть співробітників поліції.

Кілька місяців тому “Слідство.Інфо” провело власне розслідування й отримало свідчення дітей про те, що до знущань у притулку також можуть бути причетні щонайменше троє правоохоронців. Зокрема, ідеться про працівників ювенальної превенції Андрія Крецула, Володимира Жарчука та Вахтанга Трапаїдзе.

Їхній начальник у коментарі “Слідству.Інфо” повідомив, що за результатами службового розслідування поліцейського Андрія Крецула звільнили. Утім, посадовець додав, що йому нічого не відомо про причетність інших двох правоохоронців до катувань у “Світанку”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Жорстокий “Світанок”: Як поліцейські знущалися над дітьми з одеського притулку

Нагадаємо також, що у вересні 2018 року команда “Слідства.Інфо” оприлюднила фільм-розслідування про трагедію в дитячому таборі “Вікторія”, унаслідок якої загинуло троє дітей. Журналісти знайшли докази розкрадання коштів і численних порушень під час будівництва табору, вироки за які ніхто наразі не отримав.