Вищий антикорупційний суд арештував корпоративні права ексзаступника голови Укргазвидобування Олексія Тамразова, якого підозрюють у даванні хабаря прокурору Костянтину Кулику. 

Про це Слідство.Інфо дізналося з ухвали суду.

Суд арештував корпоративні права Тамразова на дві компанії — «Всеукраїнська медіа група» (видання TheInsider) та «Моноліт група — М» — підприємство, що займається обробкою каменю. Наразі його діяльність припинена.

За версією офіційного слідства, Тамразов намагався дати 200 тисяч доларів хабаря прокурору ГПУ Костянтину Кулику. Начебто за ці гроші Кулик повинен був посприяти непродовженню арешту на газ бізнесмена-втікача часів Януковича Сергія Курченка. Сам Тамразов заявляв, що його підставили.

Олексія Тамразова затримали 9 серпня під час спроби передати частину хабаря. Згодом Печерський районний суд Києва в закритому режимі обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою в 3 мільйони гривень. Після внесення застави 13 серпня Тамразов вийшов із СІЗО.

Уже за тиждень, 21 серпня 2018 року Генпрокуратура вдруге затримала Тамразова через підозру в причетності до злочинної схеми заволодіння скрапленим газом. Прокурори клопотали про арешт з альтернативою внесення застави у 577 мільйонів гривень, однак 23 серпня Печерський районний суд Києва відпустив його під заставу у 20 мільйонів.

Раніше колишнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика звинувачували в придбанні елітної нерухомості на майже три мільйони гривень, законність якої не підтверджена. На матір прокурора й матір його дітей Ірину Німець оформлена нерухомість у центрі Києва. НАБУ почало розслідування за фактом незаконного збагачення Кулика ще в грудні 2015 року, після виходу матеріалу Слідства.Інфо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КУЛИКівська битва

Однак після того, як Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення, НАБУ закрило справу щодо елітної нерухомості Кулика.