Печерський район Києва заплатить три мільйони гривень за прибирання та очищення вулиць від снігу компанії, яка фігурує в кримінальному провадженні правоохоронців щодо розкрадання бюджетних коштів. 

Про це йдеться у матеріалі “Мільйони на сніг: Хто і за скільки прибиратиме українські міста”, яке оприлюднило “Слідство.Інфо”. Перемогу в тендері на прибирання снігу в центральному районі столиці відразу у трьох лотах здобула компанія “Новобуд-ВС”. Вона надаватиме місту ці послуги до кінця року.

Фірма належить киянам Сергію та Валентині Натальчукам. Дружина Сергія Натальчука Наталія працює у Національному банку України. Сама ж компанія фігурує у декількох кримінальних провадженнях. Зокрема, її перевіряли щодо можливого розкрадання коштів під час будівництва тротуарів у Борисполі.

На конкурсі “Новобуд-ВС” змагалася з “Будівельною компанією ВР”, яка також згадувалася у кримінальних провадженнях. Зокрема, за версією офіційного слідства, у 2015-2017 роках компанія могла недоплатити бюджету майже шість мільйонів гривень податку.

До слова, у минулорічних закупівлях щодо прибиранні снігу у Печерському районі столиці також брали участь тільки ці дві фірми. 

Загалом, для очищення вулиць від снігу київська влада вже замовила послуг на щонайменше 5,5 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Хто й за скільки прибиратиме сніг в українських містах: Топ закупівель на Prozorro