Фільм-розслідування “Слідства.Інфо” про херсонську активістку “Гандзюк: Системне вбивство” отримав головну нагороду у конкурсі журналістських розслідувань імені Василя Сергієнка.

Церемонія відбулася 5 грудня в Будинку профспілок у Києві. Загалом у фінал конкурсу потрапило шість робіт розслідувальної команди, зокрема, чотири фільми та два друковані матеріали.

Фільм, який розповідає про злочин проти херсонської активістки “Гандзюк: системне вбивство”, був у номінації найкраще ТБ-розслідування на загальноукраїнську тематику.

Серед найкращих відеоматеріалів опинилися ще три фільми “Слідства.Інфо”.

У розслідуванні “Я —  бот” журналісти показали роботу української ботоферми, котра працювала в інтересах політиків.

“Два трактори за межами Рівного, Україна” — це історія про те, як у двох українських фермерів викрали трактори і, попри очевидність злочину, за майже десять років справу так і не розкрили.

Фільм “Місто вкрадених квартир” розповідає про причетність київських правоохоронців до шахрайств із житлом у столиці.

З-поміж текстових розслідувань “Слідства.Інфо” у фінал потрапив матеріал “Смерть у СІЗО: історія одного підвищення”, у якому викладена історія про вбивство в’язня працівниками колонії на Хмельниччині, а також стаття “25 тисяч за квадрат: Мін’юст “втопив” в “Озерному гаю” бюджетні мільйони”. Вона розповідає про великі розкрадання під час закупівлі квартир для співробітників Міністерства юстиції.

Премію імені Василя Сергієнка заснували у 2017-му році на честь черкаського журналіста, який брав участь в Революції Гідності і якого вбили у квітні 2014-го року. Цьогоріч конкурс проводиться вдруге.