Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк ухвалив передати справу, в якій фігурує заступник голови Офісу президента України Олег Татаров з Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань.

Відповідне рішення суддя Вовк ухвалив 14 грудня, повідомляє журналіст «Слідства.Інфо».

До Печерського суду надійшов позов від адвоката одного з підозрюваних у цьому кримінальному провадженні. Захисник просив передати справу до ДБР. На його думку, зараз нібито існує порушення підслідності, тому НАБУ розслідувати це кримінальне провадження не може.

«Слідство.Інфо» отримало в розпорядження ухвалу судді, інформацію в ній підтвердили й наші джерела у правоохоронних органах. У ній суддя Вовк погодився з адвокатом і зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати справу в НАБУ й передати її до Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань. «Зобов’язати Генерального прокурора вирішити спір про підслідність у кримінальному провадженні … та доручити здійснення досудового розслідування у ньому іншому органу досудового розслідування», — ідеться в документі.

Раніше суддя Печерського суду Сергій Вовк уже ухвалював неоднозначні й сумнівні рішення. Приміром, він зобов’язав скасувати підозру, яку оголосили його колезі, голові Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Антикорупційні органи стверджують, що суддя Печерського суду Сергій Вовк не має ухвалювати таких рішень, оскільки усі їхні справи має розглядати виключно Вищий антикорупційний суд України.

За даними офіційного сайту «Судова влада України», засідання у справі щодо Татарова відбулось 14 грудня о 8 ранку

Нагадаємо, 2 грудня в НАБУ заявили, що Офіс генерального прокурора свідомо зриває справу щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Його підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа й забудовника Максима Микитася.

В НАБУ зазначили, що ввечері 1 грудня «генпрокурор таємно, не ставлячи до відома самих процесуальних керівників, без вивчення матеріалів кримінального провадження, за відсутності будь-яких правових підстав, тобто всупереч вимогам КПК, змінила процесуальних керівників у кримінальному провадженні за фактом надання хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії».

Повідомлялося, що через це детективи НАБУ та прокурори САП не змогли в передбачені законом строки повідомити Татарову про підозру.