Генеральна прокуратура передала Службі безпеки України розслідування щодо погроз прокурору Олександрові Божку від експосадовця часів Януковича — Андрія Портнова. Раніше провадження вело Державне бюро розслідувань.

Про зміну правоохоронного органу “Слідству.Інфо” стало відомо з власних джерел у Генеральній прокуратурі, ідеться в матеріалі “Я тебе в клітці возитиму і показуватиму наче мавпу”: Як Портнов погрожує правоохоронцям”.

Журналісти оприлюднили інформацію про те, що співробітники ГПУ отримували погрози з номера Андрія Портнова. Образливі тексти надходили щонайменше трьом працівникам установи.

Серед них повідомлення з номера Портнова отримував прокурор Олександр Божко. У той час він якраз керував провадженням, де фігурував посадовець часів Януковича. Колишній чиновник погрожував прокурору в’язницею та зґвалтуванням у неприродний спосіб. Навесні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом погроз Олександрові Божку. Тепер у ДБР справу забрали. 

“Слідство.Інфо” намагалося поспілкуватися з Андрієм Портновим щодо погроз працівникам Генпрокуратури з його номера, однак той відмовився.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся в Україну навесні цього року. Після свого повернення ексчиновник відразу розпочав “юридичну війну” з попереднім президентом Петром Порошенком, відправивши з десяток позовних заяв на нього до Державного бюро розслідування. Також у серпні Портнов виграв позов проти України про відшкодування майже 7 мільйонів гривень компенсації за завдану шкоду його репутації.