Чоловіку, який більше сотні разів дзвонив у Оболонський райсуд Києва із повідомленням про мінування, чим зривав судові засідання, визначено вирок. Подільський районний суд Києва призначив йому покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі.

Про це стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури, опублікованого на її сайті.

Чоловіка судили й раніше — за квартирні крадіжки. Коли настав час розгляду чергової такої справи — в Оболонському райсуді — він пішов шляхом зриву засідань. Із грудня 2018-го по березень 2019 року, як повідомляє прокуратура, засуджений дзвонив у правоохоронні органи, заявляючи, що приміщення Оболонського райсуду заміноване. Роботу суду переривали, правоохоронці шукали вибуховий пристрій. Нічого не виявляли.

Загалом чоловік зірвав більше сотні судових засідань.

«Мінера» визнано винним за частинами 1 і 2 статті 259 Кримінального кодексу — завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, передане більше одного разу.

Вироком Подільського райсуду Києва чоловіку призначено остаточне покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, днями ми повідомляли про тюремника на Миколаївщині, який за вимагання у в’язня хабаря в розмірі однієї тисячі доларів отримав штраф — у розмірі 25,5 тисяч гривень.