Німецькі правоохоронці спільно зі шведськими колегами вилучили дані з сервера української компанії «Мілтон груп», яка, як встановили журналісти, ошукує людей по всьому світу, пропонуючи інвестувати в криптовалюту.

Про це повідомляють міжнародне розслідувальницьке видання OCCRP та шведська газета Dagens Nyheter.

Сервер, на якому міститься інформація «Мілтон груп», вилучили в місті Ґунзенхаузен на півдні Німеччини. На ньому зберігаються дані про телефонні з’єднання працівників компанії з клієнтами, а також записи розмов із ними.

«Це низка жорстких дисків, тож тепер слідчі повинні ретельно дослідити інформацію з них», — розповів прокурор шведської поліції Арне Форс.

За наявною у Dagens Nyheter інформацією, на серверах містяться дані за останні 12 місяців. Відтак, припускають у виданні, на них можуть бути і записи розмов із ошуканими шведами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська компанія причетна до афери з виманювання грошей у людей по всьому світу — розслідування

Нагадаємо, в березні цього року «Слідство.Інфо» розповіло про київську компанію, яка причетна до виманювання коштів у іноземців.  Факти шахрайства української компанії були виявлені під час спільного розслідування журналістів Dagens Nyheter та членів організації Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

У матеріалі «Примарні біткоїни і торговці мріями» йдеться про те, що співробітники компанії, офіс якої розташований в центрі Києва, ошукали щонайменше сотню людей по всьому світу. Представляючись співробітниками західноєвропейських інвестиційних компаній, вони пропонували їм вкласти гроші в криптовалюту, обіцяючи захмарні прибутки. Лише за 2019 рік «Мілтон груп» отримала від вкладників 65 мільйонів євро. Жоден постраждалий, за інформацією журналістів, компенсувати собі всі витрати не зміг.