Підприємці, пов’язані із заступником мера Дніпра, виграли тендерів міської ради на майже 10 мільйонів гривень. Ці гроші виділяли на проведення заходів для людей поважного віку.

Про це “Слідство.Інфо” дізналося із порталу публічних закупівель ProZorro. 

Мова йде про заходи так званого “Університету третього віку”, під час яких влаштовують дозвілля для літніх людей у місті. На сайті проекту вказано, що Дніпро стало першим містом, яке підтримало проект за бюджетний кошт. Ініціатором фінансування цього проекту став міський голова Дніпра Борис Філатов. 

Гроші розподілили між собою два гравці — компанія “УТВ ДНІПРО” та підприємець Вершинін Сергій. За два роки міська влада віддала їм понад 9,5 мільйонів гривень. Загалом підприємці виграли п’ять тендерів. Останні два — на понад п’ять мільйонів гривень — розіграли близько місяця тому. Замовником послуг для реалізації проекту був департамент місцевого самоврядування Дніпровської міської ради. Курує роботу департаменту заступник міського голови Олександр Сидоренко, який до підвищення був його директором. Ми виявили, що Сидоренко може бути пов’язаний із підприємцями, які перемагали на закупівлях. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 мільйонів на свята у Дніпрі та 800 тисяч на ремонт прикрас в Сумах: скільки міста витратили на новорічні урочистості  

Примітно, що власником і керівником компанії “УТВ ДНІПРО” є Дмитро Штефан, який влітку минулого року звільнився з Дніпровської міської ради. Донедавна фірмою володів Антон Грищенко. Перший тендер на 3,5 мільйона гривень “УТВ ДНІПРО” виграла через три тижні після створення.

“Слідство.інфо” виявило зв’язок між підприємцями: контактні номери, які вони вказували у тендерній документації, збігаються з номерами телефонів, які раніше використовувала одна і та ж особа — згаданий Антон Грищенко.

Раніше Грищенко також отримував підряди у Дніпровської міськради. Зокрема, як раніше повідомляло “Слідство.Інфо”, він виграв декілька тендерів загалом на п’ять з половиною мільйонів гривень у департаменті місцевого самоврядування, яким курує заступник міського голови Сидоренко. Про зв’язок цих людей ми писали раніше. Зокрема, йшлося про те, що бізнесмен Антон Грищенко безкоштовно надавав офіс партії, яку очолює заступник мера Олександр Сидоренко.  

Цей матеріал зроблений за підтримки Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП).