Маріупольська освітянка Олена Мудрова у коментарі російському урядовому виданню заявила, що «нацисти» змушували вчителів поширювати цитатники з промовами Гітлера.

Про це йдеться у розслідуванні «Слідства.Інфо» «Як освітяни з Маріуполя вигадують нісенітниці, щоб отримати посади від окупантів».

52-річна викладачка Маріупольського вищого металургійного професійного училища Олена Мудрова

Як з’ясували журналісти, 52-річна Олена Мудрова родом з Ульяновської області РФ. До окупації міста вона працювала викладачкою Маріупольського вищого металургійного професійного училища. А кілька років тому, як український педагог, їздила до Києва, де брала участь у міжнародній освітній конференції.

Втім, після повномасштабного російського вторгнення та окупації Маріуполя Олена Мудрова почала розповідати пропагандистським ЗМІ про українських «нацистів».

«Нацисты хотели отобрать у нас все самое лучшее. Хотели внушить, что Россия плохая и поссорить нас с Украиной. Представьте, присылали учителям для распространения в школах цитатники с речами Бандеры, Шухевича, Мазепы, Гитлера», — заявила вона виданню rg.ru, яке офіційно підпорядковується Уряду РФ.

У цьому ж інтерв’ю Олена Мудрова попросила допомогти їй з пошуком роботи. Зрештою, через кілька місяців окупанти призначили її так званою керівницею училища, в якому вона раніше викладала.

Також, як з’ясували журналісти, у своїх соцмережах Мудрова активно поширює російську пропаганду.