Слідчі ДБР та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили поліцейському з Одеси про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої. Підозрюваний є інспектором сектору ювенальної превенції Таїровського відділення поліції міста. Наразі вирішується питання, чи брати його під варту.

Про це «Слідство.Інфо» дізналось із повідомлення пресслужби Державного бюро розслідувань. А з судових документів ми довідались, що звати підозрюваного Михайло Положенцев.

Як встановило слідство, неповнолітня познайомилась із інспектором наприкінці січня поточного року. Тоді до поліції звернулась її матір: донька нібито зникла після чергового конфлікту в сім’ї. Правоохоронці склали щодо матері адмінпротокол, а з донькою провели бесіду.

11 лютого підозрюваний, за версією офіційного слідства, запросив школярку до нього додому та змусив її вступити з ним в інтимні стосунки, а саме статевий акт у вигляді орального сексу. Після цього підозрюваний відвіз дівчину на місце зупинки громадського транспорту.

За кілька днів потерпіла розповіла про злочин шкільному вчителю англійської мови. Той переконав її звернутись до правоохоронців. Наступного дня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження, а дівчинка добровільно здала на експертизу одяг, в якому була в той день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина поліцейського з Сєвєродонецька звинувачує його в замаху на вбивство: деталі справи

Відповідно до декларації, яку Положенцев подав у травні поточного року, він із дружиною та сім’єю матері проживає у квартирі в Одесі. Слідчі провели там обшук і вилучили постільну білизну, одяг чоловіка, пилосос та телефон, яким корисувався поліцейський. З його допомогою правоохоронці могли встановити, де перебував чоловік у той день та з ким спілкувався.

Відповідно до допиту Положенцева, у той день він справді бачився з дівчинкою. За його словами, близько 11 дня він зустрівся та спілкувався з нею в салоні свого автомобіля, після чого сам поїхав додому та на роботу.

Зазначимо, що, відповідно до судових документів, про те, що сталося з дівчинкою, знала також і її мама. Вже на момент досудового розслідування жінка просила в суду стати її представнцею у процесі. Втім, як зазначала слідча Держбюро розслідувань, у постраждалої дівчинки з мамою склалися “недовірливі стосунки”, тому держава залучила до справи залучала співробітницю місцевої Служби у справах дітей.