Депутат і власник телеканалів NewsOne, 112 та ZIK Тарас Козак підтвердив, що його діти навчаються у Швейцарії. Але витрати на це не декларував, адже оплачувала їхнє навчання ексдружина, а не він сам. 

«Вона сама заробляє», — прокоментував депутат Слідству.Інфо. 

Син нардепа Роман навчався в одному з найпрестижніших пансіонатів — Institut auf dem Rosenberg у місті Санкт-Галлен. Принаймні, про це свідчила інформація на його сторінці у Facebook. Рік навчання в цьому пансіонаті коштує в середньому 120 тисяч швейцарських франків, тобто більш ніж три мільйони гривень. Донька нардепа навчалася в тому ж пансіонаті. Тобто навчання двох дітей коштувало щонайменше 6 мільйонів гривень. Після навчання в пансіонаті діти нардепа продовжили освіту у Швейцарії.

Перш ніж стати депутатом Козак 17 років працював у податковій та митниці. У парламенті попереднього скликання він не вирізнявся активною роботою: за цей час він був відсутній на 372 засіданнях Ради, а відвідав 209. Як Козак пояснив Слідству.Інфо, йому було там нецікаво. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не хотів «протирати штани»: Тарас Козак — про роботу в Раді 8 скликання

Депутат рік тому придбав телеканали NewsONE, «112», а нещодавно став власником ZIK.

Попри витрати на купівлю телеканалів, життя депутата Козака за останні роки поліпшилося, про що свідчать декларації. Лише охорона обійшлася нардепові у 800 тисяч, а подорожі літаком — у понад 20 мільйонів гривень. Щоправда, він не зміг пояснити журналістам Слідства.Інфо, куди саме літав і чому. Зазначив, що не пам’ятає. 

Крім того, Козак давно товаришує з Віктором Медведчуком. У Києві депутат орендує будинок на 600 квадратів на Оболоні. Котедж належить інвестиційній компанії «СПОРТ-ТУР», власницею якої є дружина Медведчука Оксана Марченко. А приймальня нардепа розташовується в одній будівлі з офісом «Українського вибору» Медведчука.  

Також рідні брати Медведчука та Козака мають спільний будівельний бізнес в Україні.