Народний депутат Тарас Козак, який пройшов у Верховну Раду за списком партії «Опозиційна платформа — За життя», був нардепом і у восьмому скликанні парламенту. За цей час він був відсутній на 372 засіданнях Ради, а відвідав 209. Як він сам пояснив Слідству.Інфо, йому було нецікаво. 

За словами Козака, все вирішувала коаліція й він не ходив у парламент, щоб не «протирати штани». Під час минулої каденції Верховної Ради, Козак входив у профільний комітет з питань фінансів, податкової та митної політики. У дев’ятому скликанні депутат залишиться в цьому ж комітеті. 

За час роботи у раді 8 скликання нардеп задекларував 1 мільйон 700 тисяч гривень зарплати й коштів на депутатську діяльність.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не задекларував депутат і власник Newsone, «112» та Zik тарас козак

До того, як стати депутатом, Козак 17 років працював у податковій та митниці. Ставши парламентарем, був людиною непублічною. Він рідко спілкувався з журналістами. Що, втім, не завадило йому витрачати десятки мільйонів на розбудову медіаімперії. Зокрема, депутат придбав телеканали NewsONE, «112», а нещодавно став власником ZIK.

Попри витрати на купівлю телеканалів, життя депутата Козака за останні роки поліпшилося, про що свідчать декларації. Лише охорона обійшлася нардепові у 800 тисяч, а подорожі літаком — у понад 20 мільйонів гривень. Щоправда, він не зміг пояснити журналістам Слідства.Інфо, куди саме літав і чому. Зазначив, що не пам’ятає. 

Крім того, Козак давно товаришує з Віктором Медведчуком. У Києві депутат орендує будинок на 600 квадратів на Оболоні. Котедж належить інвестиційній компанії «СПОРТ-ТУР», власницею якої є дружина Медведчука Оксана Марченко. А приймальня нардепа розташовується в одній будівлі з офісом «Українського вибору» Медведчука.  

Також рідні брати Медведчука та Козака мають спільний будівельний бізнес в Україні.