32-річний військовий РФ імітував розстріл жінки, щоб познущатися з неї, та наказав «підлеглим» пограбувати її будинок. Про це довідалися слідчі прокуратури, а журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували цього окупанта.

16 травня 2023-го українські правоохоронці оголосили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни під час окупації Київщини заступнику командира батальйону, начальнику штабу 37-ої окремої мотострілецької бригади 36-ої загальновійськової армії РФ Алєксандру Кондратьєву.

За інформацією слідства, у березні 2022-го підрозділ Кондратьєва окупував Андріївку Бучанського району Київщини.

1 березня Кондратьєв з позивним «Кардан» зі своїми підлеглими вдерся до помешкання місцевої жительки. Окупанти влаштували обшук у будинку, знайшли українську символіку і колекцію макетів зброї. Алєксандр Кондратьєв вирішив, що чоловік українки є членом тероборони.

Російський військовий схопив жінку та погрожував вбити. Після цього вивів її на подвір’я та вистрелив кілька разів з автомата над головою, щоб імітувати розстріл і познущатися.

Після такого психологічного тиску на українку, Кодратьєв наказав підлеглим пограбувати будинок. Росіяни винесли майна на суму майже в пів мільйона гривень. Окупанти вкрали цінну техніку, колекцію зброї часів Другої світової війни (35 одиниць) і навіть нагороду від Генштабу ЗСУ за волонтерську діяльність.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували російського окупанта за сторінками у «ВКонтакті» та «Однокласниках».

32-річний Алєксандр Кондратьєв мешкає у місті Барнаул Алтайського краю РФ. Він одружений і ймовірно має дитину. Окупант проїхав понад 4 тисячі кілометрів для того, щоб пограбувати та познущатися з мирних українців.

 

Дружина Кондратьєва — Вікторія — закрила свої сторінки у соцмережах, однак Алєксандр залюбки ділиться спільними світлинами.

 

Чоловік публікує фото з дитиною, а також показує свою родину.

 

Сторінка окупанта у російській мережі «ВКонтакті» рясніє загарбницькою символікою та підтримкою війни проти України.

 

До того, як їхати вбивати й грабувати людей в Україну, Алєксандр багато часу проводив у горах. Він публікує фотографії з відпочинку на природі.

 

У «ВКонтакті» Кондратьєв не ділиться світлинами з окупації Київщини, однак залюбки позує у формі під час служби в армії. Можливо, про свої нові подорожі в Україну він розповідає у закритому профілі в «Однокласниках».

Російський окупант Алєксандр Кондратьєв у військовій формі

Окупант активно заходить на свою сторінку у «ВКонтакті». Наразі невідомо, чи він далі воює в Україні. За скоєні злочини Алєксандру Кондратьєву загрожує ув’язнення до 12 років (стаття 438, частина 1 КК України).

Читайте також: У Бучі російський окупант вистрілив цивільному в живіт і кепкував з того, що людина стікає кров’ю